2019-10-20 03:52

Mii de locuinţe vor fi preluate de bănci după eşecul executării silite

 |  19:10
Mii de locuinţe vor fi preluate de bănci după eşecul executării silite

Câteva sute de proprietăţi, în mare parterezidenţiale, au ajuns în posesia instituţiilor finanţatoare, după eşeculprocesului de vânzare directă în perioada executării silite, iar în viitornumărul locuinţelor preluate de bănci va urca la câteva mii, potrivit ColdwellBanker Affiliates of Romania. "Estimăm că băncile vor prelua câteva mii decase şi de apartamente, după ce au intrat deja în posesia a câteva sute. Procesulde vânzare va fi însă unul dificil în lipsa unei strategii adecvate, caretrebuie să includă o promovare amplă", a declarat, într-un comunicat,Valentin Ilie, CEO Coldwell Banker Affiliates of Romania. Până să ajungă înproprietatea instituţiei financiare finanţatoare, un activ imobiliarneperformant trebuie să treacă prin procesul de executare silită şi licitaţiejuridică, etapă care durează minim câteva luni.Vânzarea activului în cadrul acestei etape este adesea foarte dificilădin cauza promovării insuficiente sau a imposibilităţii vizionăriiproprietăţii, în contextul în care proprietarii se opun cel mai adeseaprocesului de vânzare prin executare, potrivit companiei de consultanţă şibrokeraj imobiliar.

Dupăeşuarea găsirii unui cumpărător în cadrul mai multor licitaţii successive,activul imobiliar intră în posesia instituţiei finanţatoare, care va încerca larândul ei să obţină venituri din vânzarea sau din închirierea sa.

ColdwellBanker Affiliates of Romania promovează vânzarea unui portofoliu de peste 100de proprietăţi preluate de către instituţii finanţatoare. "Suntem îndiscuţii cu mai multe instituţii financiare pentru administrarea şiintermedierea închirierii sau vânzării de proprietăţi preluate. Dacă băncilevor scoate la vânzare, deodată, mii de locuinţe pe care le deţin se va ajungela un blocaj, deoarece oferta va depăşi şi mai mult cererea în anumite zone.Totuşi, la un preţ mai mic cu 10-15% decât cel mediu de pe piaţă şi cu ostrategie de vânzare adecvată estimăm că s-ar putea vinde câteva mii delocuinţe în decurs de două - trei luni", a adăugat Ilie.

Strategia pe care băncile ar trebui să o adoptear trebui să includă, pe lângă politica de preţ, existenţa unei mase critice deproprietăţi scoase la vânzare, o promovare amplă, un număr de proprietăţidirect proporţional cu cererea din zona respectivă şi un pachet de finanţarepotrivit, mai arată compania.

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-11-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray