2020-01-27 10:52

Minele de huilă PAROȘENI și URICANI se închid DEFINITIV; ultima zi de producție este VINERI

 |  14:46
Minele de huilă PAROȘENI și URICANI se închid DEFINITIV; ultima zi de producție este VINERI

Activitatea de extracţie a cărbunelui din subteranul minelor Paroşeni şi Uricani se va opri definitiv vineri, 22 decembrie, după care cele două exploatări de huilă din Valea Jiului vor intra programul de ecologizare şi închidere stabilit în conformitate cu notificările transmise Comisiei Europene.

"Ultima zi de producţie la front va fi vineri, după care sâmbătă vom aduce afară din subteran ultimele cantităţi de cărbune extrase din cele două mine. Pe 28 decembrie, tot ceea ce avem în silozuri va fi încărcat şi livrat termocentralelor de la Complexul Energetic Hunedoara", a declarat joi, pentru Agerpres, directorul Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului (SNIMVJ), Petru Dragoescu. Potrivit acestuia, activitatea la minele Paroşeni şi Uricani va continua în anii 2018 şi 2019 prin recuperarea şi scoaterea afară a echipamentelor care sunt în subteran şi pot fi valorificate. Ecologizarea terenurilor de la suprafaţă va începe în anul 2020. În prezent, la cele două exploatări miniere lucrează 554 de angajaţi, dintre care 400 în subteran. De la 1 ianuarie 2018, vor mai rămâne 496 de angajaţi care vor fi angrenaţi în operaţiunile de închidere şi ecologizare. Prima galerie de mină la Uricani a fost deschisă în anul 1947, când aici a început exploatarea huilei cocsificabile. Mina Paroşeni a fost deschisă în octombrie 1966. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-21Parerea ta...

NEGRO
25 Dec 2017

Acesta este raspunsul laturii KGB-iste a PCR care i-a chemat pe mineri la Bucuresti ca sa-si apere privilegiile. Le multumim. Si eu am crezut in bunele intentii ale fostului PCR (actualul PSD). Platesc cu varf si indesat acestei inocente de gandire. Am avut prieteni care m-au avertizat. Nu i-am inteles. L-am ironizat arunci pe domnul Ratiu cand si-a ptopus 4 proiecte pentru Romania anilor 1990: rezolvarea infrastructurii depasite (lacuna a gandirii startegice ceausiste) privatizarea adevarata a industriilor energofage, dezvoltarea turismului si a industriilor care il deservesc, inclusiv agricultura romaneasca, care a fost granarul Europei acum cateva decenii. Acum deplang ideile domnului Ratiu, deplang increderea mea in propaganda FSN, FDSN,PDSR, PSD. Ii deplang pe parintii si unchii mei care s-au lasat inselati de aceste false idei economice. Dar eu stiu sa lupt pentru dreapta devenire a celor ce acum ma acuza. Ei sunt ramurile vii ale devenirii Romaniei de maine. Desi nu mai am energia de atunci risipita in van, sunt omul lor de sacrificiu. Asa sa ne ajute Dumnezeu!
CINSTE LOR
31 Dec 2017

S-al pupe in popoua pe Iliescovici si Cosma
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine