2019-08-17 23:52

UPDATE. Minerii au intrat în grevă

 |  09:28
UPDATE. Minerii au intrat în grevă

Situaţia economică dramatică în care se află Complexul Energetic HUNEDOARA şi măsurile de reducere a săptămânii de lucru pentru personalul auxiliar, luate recent de conducerea companiei, i-au făcut pe MINERII din schimbul întâi de la exploatarea de huilă Lupeni, din Valea Jiului, să declanşeze miercuri dimineaţă o GREVĂ spontană.

UPDATE 13.02 Directorul general adjunct al Complexului Energetic Hunedoara, Dan Nica, a anunţat că merge la Lupeni ca să discute cu minerii care au refuzat să intre miercuri în subteran, spunând că liderii de sindicat au fost consultaţi în legătură cu măsurile luate de conducere privind reducerea programului de lucru şi scăderea salariilor şi că aceştia trebuiau ”să comunicat şi să discute cu oamenii”.

"Schimbul întâi nu a intrat în șut (n.r - la muncă). Oamenii sunt speriați din cauză că nu știu ce se întâmplă și sunt nemulțumiți de programul de întrerupere temporară a activității", a declarat, pentru Agerpres secretarul general al Sindicatului "Muntele", Ioan Ciubotaru. Confrom acestuia, un protest similar este în derulare și la Mina Vulcan. Ambele acțiuni de protest se desfășoară în sălile de apel ale minelor. În cadrul CEH lucrează circa 5.300 de persoane, la minele Lonea, Lupeni, Livezeni și Vulcan, precum și la termocentralele Mintia și Paroșeni.

Conform unei decizii luate de conducerea CEH, personalul auxiliar și TESA din cadrul companiei va sta acasă în prima zi din fiecare săptămână a lunii ianuarie și va fi plătit cu 75% din salariul tarifar, scrie Agerpres. Măsura ar urma să genereze o economie de 1,6 milioane lei la fondul de salarii, bani din care administrația CEH intenționează să cumpere materialele necesare pentru derularea activității de extracție a cărbunelui din subteran.

Administrația CEH a solicitat intrarea societății în insolvență, procesul fiind suspendat în așteptarea unei decizii a Curții de Apel Alba Iulia la acțiunea formulată de Sindicatul "Noroc bun" de la Livezeni.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-04Parerea ta...

ANONIM
04 Ian 2017

BLESTEMUL PIETI UNIVERSITATI
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray