2020-07-09 04:57

Ministerul Finanțelor anunță scutiri de impozit pentru firme

 |  22:54
Ministerul Finanțelor anunță scutiri de impozit pentru firme

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) va aproba în una-două săptămâni măsura extinderii scutirii de impozit a profitului reinvestit pe o perioadă nedeterminată, a anunţat, marţi, ministrul de resort, Anca Dragu, informează agerpres.ro.

'Avem deja un pachet consistent pe care l-am discutat şi pe care îl vom aproba în una-două săptămâni prin care dorim să extindem această facilitate, respectiv scutirea de impozit a profitului reinvestit. Dorim să o extindem pe o perioadă nedeterminată pentru a aduce această predictibilitate fiscală astfel încât dumneavoastră (antreprenorii n.r.) să ştiţi că şi anul viitor şi în 2017, 2018, 2019 veţi putea beneficia de această facilitate şi vă veţi putea face un plan de afaceri având ca input aceste informaţii privind fiscalitatea în România. Aşadar oferim contribuabililor care investesc în active precum echipamente tehnologice, calculatoare şi echipamente periferice programe informatice, o continuitate în activitatea economică', a spus Dragu.

Potrivit acesteia, IMM-urile reprezintă 90% din firmele din Romania şi contribuabili semnificativi pentru bugetul statului.

Scutirea de impozit a profitului reinvestit era valabilă până la sfârşitul acestui an. Agenţii economici sunt scutiţi integral de la plata impozitului pentru profitul reinvestit în echipamente tehnologice, respectiv maşini, utilaje şi instalaţii de lucru.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-10-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz