2020-06-04 09:16

Ministerul Transporturilor a început „dezmembrarea” companiei CFR SA

 |  18:57
Ministerul Transporturilor a început „dezmembrarea” companiei CFR SA

După ce planul de înjumătăţire a numărului regionalelor societăţiiCFR Marfă a fost pus în practică, Ministerul Transporturilor a început acţiuneade „anihilare” a administratorului infrastructurii căilor ferate. Astfel, deşicompania CFR SA lucrează la strategia privind desfiinţarea a trei regionale,rămânând funcţionale doar cinci, admininistratorul infrastructurii căilorferate este obligat să achiziţioneze servicii de consultanţă privindidentificarea şi evaluarea opţiunilor pentru strategia de dezvoltare încontextul iniţierii procesului de restructurare a sectorului feroviar.

Aflată în pragul falimentului, compania CFR SAa făcut rost de aproximativ 100.000 de euro în vederea achiziţionării unorservicii de consultanţă pentru strategia de dezvoltare. CFR SA a lansat pesite-ul e-licitatie.ro o invitaţie privind achiziţionarea serviciilor deconsultanţă pentru identificarea şi evaluarea opţiunilor privind strategia dedezvoltare a companiei, în valoare de circa 430.000 de lei. Liderii de sindicatacuză conducerea CFR SA că licitaţia pentru serviciul de consultanţă ar fi cu “dedicaţie”. “Potrivit anunţului delicitaţie, data-limită de depunere a ofertelor este 22 noiembrie. Deschidereaurmează să aibă loc în aceeaşi zi. Criteriul de atribuire este oferta cea maiavantajoasă din punct de vedere economic cu o proporţie de 30% pentru preţ şi70% pentru oferta tehnică. Scopulachiziţionării serviciilor de consultanţă este prezentarea elementelor esenţialeale strategiei viitoare a CFR SA, prezentareaelementelor esenţiale ale structurii organizatorice viitoare a CFR SA şi identificareaproblemelor majore cu care se confruntă compania. De asemenea, strategia dedezvoltare trebuie să conţină recomandări privind soluţii posibile de redresareşi reorganizare a companiei CFR SA, având în vedere situaţia actuală. Numai că CFRSA plăteşte nişte bani unei firme care are strategia de dezvoltare înainte delicitaţie. Nu ai cum în 40 de zile să cunoşti situaţia celor aproximativ 20.000de ceferişti dispersaţi în toată ţara”, ne-au declaratliderii de sindicat.

Dispar Regionalele CFR SA Constanţa, Braşov şi Galaţi

Liderii de sindicat din CFR SA ne-au anunţat căadministratorul de infrastructură feroviară, CFR SA, pregăteşte un proiectprivind desfiinţarea a trei regionale. “După CFR Marfă şi CFR SAintră în proces de resctructurare. Se pregăteşte un proiect de comasare aregionalelor CFR SA. Din cele opt regionale, ar urma să ramână doar cinci, princomasarea regionalelor Bucureşti-Constanţa, Iaşi-Galaţi şi Braşov-Cluj. În urmacomasării, cel puţin 1.000 de salariaţi ar putea fi disponibilizaţi de la CFRSA”, ne-au declarat sursele citate. Astfel, RegionalaTimişoara ar urma să deţină 7 secţiuni de linii, regionala Craiova tot 7secţiuni de linii, regionala Bucureşti 11 secţiuni de linii, regionala Iaşi, 10,iar regionala Cluj, 10 secţiuni de linie. “Totalulsecţiunilor de linie de cale ferată este de 45, iar reţeaua feroviară are20.161 km de linie, care include şi secţiunile de linie neinteroperabileînchiriate. De asemenea, există 23 de secţii de centralizare şi telecomandă şi19 regulatoare de circulaţie. De ce se mai achiziţionează servicii de consultanţăpentru dezvoltare dacă dispar trei regionale? CFR SA nu are caobiectiv punerea pe picioare a sistemului feroviar”, au mai spus ceferiştii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-12-13Parerea ta...

NECOLAICIUC
15 Noi 2010

licitatia de consultanta este cu dedicatie pentru o prietena de-a ancutei... si daca verificati o sa vedeti ca similar au fost scoase la licitatie aceleasi servicii si la calatori, metrorex, marfa si and...apropos... cei de la infra au copiat caietul de sarcini de la calatori si au cerut ca expertii sa fie calificati in material rulant, cand si-au dat seama au schimbat printr-o clarificare care in mod normal schimba caietul de sarcini... lucru interzis de lege!!! trebuia anulata si refacuta!!!
NECOLAICIUC
15 Noi 2010

dar nu se putea ca facea ancuta spume la gura!!! o suta de mii de la 5 firme cu un comision de 25% inseamna ceva nu? cum poate o firma cu doi angajati sa faca 5 studii intr-o luna??? dar sa se pregateasca pentru 5 licitatii in acelasi timp? pai iti spun eu...ea a facut caietele de sarcini!!! restul e cancan
MARY
15 Noi 2010

CUM ADICA SA DISPARA REGIONALA BRASOV, ARE VREO 6 SAU 7 JUDETE ? INTERESE SI IAR INTERESE , ORGANELE LOCALE NU AU NIMIC DE SPUS AICI, SAU SUNT BAGATI SI EI PANA IN GAT ? ORI FI PE ACEIASI MANA CU PRIVATII ? CAM ASA SE PARE. CE USOR ESTE SA DISTRUGI CEVA BUN .ATENTIE DNA ANCA BOAGIU CA SACALII NU IARTA , RAD TOT.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine