2020-07-03 23:49

Ministrul COMUNICAȚIILOR: „Implementarea tehnologiei 5G în România va începe în 2020!”

 |  12:31
Ministrul COMUNICAȚIILOR: „Implementarea tehnologiei 5G în România va începe în 2020!”

Implementarea tehnologiei 5G în România va începe, cu siguranţă, în anul 2020, şi aşteptăm ca, până la sfârşitul acestui an, licitaţia pentru alocarea noilor frecvenţe să se finalizeze conform planului, a declarat, luni, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Alexandru Petrescu, informează Agerpres.

Oficialul a fost prezent în cadrul conferinţei anuale pe teme de securitate cibernetică, organizată, în aceste zile, la Palatul Parlamentului, de Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO).

„Aşa cum a fost planificat de la sfârşitul anului trecut, începutul anului în curs, reglementatorul adică autoritatea care are responsabilitatea în ceea ce priveşte parcursul licitaţiei pentru alocare frecvenţelor de 5G (ANCOM - n.r.) a demarat deja procesul de consultare publică chiar pe site-ul instituţiei. Parcursul este în desfăşurare conform planului pe care noi ni l-am asumat şi aşteptăm ca, până la sfârşitul acestui an, această licitaţie să se finalizeze. În anul 2020, cu siguranţă vom începe implementarea tehnologiei 5G la nivelul României şi astfel ne putem situa în plutonul primelor ţări europene care implementează această tehnologie. Deja, licitaţia în sine s-a desfăşurat sau este în curs de desfăşurare într-un număr de ţări ca Germania, Italia, Austria, Ungaria. Deci, este important să menţinem acest parcurs, astfel încât să rămânem printre primele ţări care vor adopta tehnologia 5G - un punct de cotitură. 5G va fi fundamentul pentru adopţia de noi tehnologii şi vorbim de Internetul Lucrurilor (Internet of Things - n.r.), Inteligenţa Artificială şi ne dorim ca România să rămână în plutonul ţărilor fruntaşe care vor avea la îndemăna fiecărui utilizator o nouă tehnologie", a afirmat Petrescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-07Parerea ta...

ÎNCREDEREA IN 5G
07 Oct 2019

5G va schimba pentru totdeauna modul în care facem lucrări industriale. Efectuarea de întreținere la un parc eolian va include un dispozitiv de mână cu date și informații de la senzorii de pe turbine, lame și sisteme meteorologice. În transport și depozitare, camioane autonome în rețea de la distanță, se vor conduce prin țări, inventarul urmărind și redirecționând rapid. 5G va avea, de asemenea, implicații semnificative pentru rețelele de asistență medicală conectate. Vitezele 5G vor permite transmiterea datelor în timp real, deschizând calea pentru tehnici precum chirurgia la distanță. De asemenea, va ajuta organizațiile de asistență medicală să urmărească și să monitorizeze dispozitivele medicale conectate, să gestioneze și să analizeze datele despre pacienți din IoT purtabile și va permite medicilor de la distanță să furnizeze analize de testare rapide și precise pentru pacienții din cealaltă parte a lumii.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz