2019-07-17 23:49

Ministrul DAEA, nervos pe șeful Consiliului CONCURENȚEI: „Nu e păun printre găini!”. Ce legătura există cu majorările de preț la ouă

 |  15:58
Ministrul DAEA, nervos pe șeful Consiliului CONCURENȚEI: „Nu e păun printre găini!”. Ce legătura există cu majorările de preț la ouă

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat miercuri că majorările de preț la ouă înregistrate în ultima perioadă nu sunt justificate și l-a acuzat pe președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, că a prezent date și analize "superfluu, împotriva țării".

"Dat fiind faptul că în piață, la unele produse, (prețurile - n.r.) au crescut nejustificat, imediat am instituit la nivelul ministerului o echipă de control. De altminteri, ieri, cu aprobarea dumneavoastră, au intrat în dispozitiv toate instituțiile statului să verifice ce și cum. Am făcut și o adresă domnului președinte al Consiliului Concurenței și l-am rugat să intervină. Sunt elemente pe care noi nu le cunoaștem, dat fiind faptul că ele nu se justifică din punct de vedere al calculelor pe care le facem și al logicii privind desfășurarea procesului de producție", a declarat Petre Daea, în deschiderea ședinței de Guvern, potrivit Agerpres.

Tudose i-a cerut să explice creșterea de prețuri la produsele alimentare, menționând că au început să circule caricaturi cu "găini care își iau haine de blană că s-au scumpit ouăle".

„Se plimbă cu explicații căutând un răspuns peste doi ani de zile!”

Ministrul Agriculturii a dat ca exemplu producția de ouă. "De pildă, la ouă, astăzi, în România, fermierul îl produce cu 36 de bani. Îl scoate la poarta fermei sigilat, ambalat, etichetat, îl și transportă în piață, îl duce pe raft, practic, îl pune pe raft și de aici, deodată, până la 1 leu (prețul unui ou - n.r.), ceea ce din punctul nostru de vedere nu este justificat. Am rugat, prin adresă scrisă, pentru că așa e normal între instituțiile statului să comunicăm, așa cum trebuie, președintele Concurenței care, dacă este astăzi aici, poate să mai dea o dată o explicație pe care n-aș cataloga-o decât împotriva țării. Foarte atent spun acest lucru și foarte apăsat, pentru că a spune că sunt diferențe de preț ca urmare a faptului că au schimbat, că e deficitul bugetar, mi se pare prea mult", a declarat Daea.

Prim-ministrul l-a întrebat pe Daea la ce se referă, iar acesta a răspuns: "Nu știu, dumnealui știe, ar fi bine să dea explicații Guvernului României, pentru că dumnealui nu este păun printre găini, fără să-și păteze aripile și noi să fim în fiecare zi perpeliți, fie de situația reală pe care o are țara, iar dumnealui se plimbă cu explicații căutând un răspuns peste doi ani de zile când nu mai sunt nici găinile și poate nu mai suntem nici noi".

"Lucrurile acestea trebuie abordate cu seriozitate de președintele Consiliului Concurenței și fac un apel la domnia să se abțină la analize din acestea superfluu și să folosească instrumentele pe care le are. Îmi spunea mereu că îmi trimite documente și date. (...) Din data de 15 noiembrie când am solicitat scris să intervină nu am primit nicio comunicare scrisă din partea Consiliului Concurenței privind colaborarea interinstituțională în așa fel încât să vedem ce este pe piață", a susținut Daea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-11-22Parerea ta...

BA JEGULE CU FAMILIONUL TAU !!
24 Noi 2017

Da tu cu toata familia care sunteti mairi sefi in minister, ignorand legile (fiica-mea isi cauta drumul in viata etc...) nu est impotriva tarii !!! BOLSEVICULE !!
DINOZAUR BALOS !!!
24 Noi 2017

Hai sictir, proletcultistule !! Ce stii tu despre economie si concurenta STALINISTULE !!
EL E PAUN, TU ESTI PORC !!!
24 Noi 2017

si mAGAR ! Facatura comunista !!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray