2020-07-05 03:20

Ministrul Darius Vâlcov: Acordul cu FMI trebuie dus până la capăt şi nu mai trebuie continuat

 |  12:46
Ministrul Darius Vâlcov: Acordul cu FMI trebuie dus până la capăt şi nu mai trebuie continuat

Ministrul de Finanţe, Darius Vâlcov, a declarat, pentru RFI, că acordul cu FMI "trebuie dus până la capăt şi nu mai trebuie continuat". Ministrul a mai afirmat că "nu sunt semne că ar urma anul viitor o criză".

”Sunt unii specialişti care susţin încheierea unui nou acord cu FMI şi Comisia Europeană, bine, am cam rămâne ultimii din Europa care am face acest lucru şi sunt alţii care susţin părerea mea şi anume că nu mai trebuie continuat, trebuie dus până la capăt acest acord şi nu mai trebuie continuat", a precizat ministrul Darius Vâlcov, fiind întrebat dacă  există riscul ca România să se împrumute mai scump de pe pieţe, fără un acord cu FMI.

În ceea ce priveşte eventualitatea declanșării unei noi crize în 2015, ministrul de Finanțe a precizat că nu sunt semne în acest sens.

"Nu sunt semne că ar urma anul viitor o criză, dar pentru această situaţie România are pregătită o soluţie de avarie. Aşa cum ştiţi, mult-discutatul şi faimosul buffer de cinci miliarde între timp a ajuns la aproape 9,2 miliarde. Dacă am scădea de aici banii din privatizări, am rămâne cu şapte miliarde sigur, şapte miliarde pe care i-am putea folosi aproape şase luni de zile pentru a ne acoperi toate cheltuielile urgente pe care România le-ar avea în cazul unei crize extrem de severe. Nu sunt multe ţări care au astfel de situaţii. (...) Dar anii următori nu se anunţă deloc răi pentru România şi pentru Europa şi cred că ar trebui să vedem cum facem să avem o creştere economică cât mai mare şi în niciun caz să nu mergem exclusiv pe ideea unei variante pesimiste”, a afirmat ministrul Darius Vâlcov.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-12-30Parerea ta...

ION ION
01 Ian 2015

de acord insa este necesar un raport guvernamental detaliat sa vada si poporul ce beneficii a adus aceasta intelegere.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz