2019-05-26 02:10


Ministrul de Finanțe anunță: Guvernul pregătește ”TAXA pe LĂCOMIE”

 |  20:05
Ministrul de Finanțe anunță: Guvernul pregătește ”TAXA pe LĂCOMIE”

Introducerea unie „taxe pe lăcomie”, plafonarea prețului la gaze și scăderea comisionului în cazul administratorilor de pensii private sunt câteva dintre măsurile prezentate, marți seară, de ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici. Acestea se vor regăsi într-o ordonanță de urgență care va fi adoptată de guvern la finalul acestui an.

„Taxa pe lăcomie” se va aplica la nivelul ROBOR. Astfel, la un nivel al ratei de 1,5%, taxa este zero, la 1,51% - 1,7%, taxa este de 0,2%, la 1,71 – 2,5%, la 0,4%, la 2,51% - 3%, aceasta este de 0,6%, iar la 3,01% - 3,5% de 0,9%, iar mai departe, la fiecare creștere de 0,5 puncte procentuale, taxa crește cu 0,3 puncte procentuale.

Potrivit ministrului de finanțe se estimează un impact bugetar de 3,6 miliarde de lei, dacă se depășeste pragul de 1,5%. „În funcție de lăcomia băncilor vom vedea și care este impactul acestei măsuri”, a spus Teodorovici. 

Ministrul de finanțe a explicat că introducerea noii taxe are ca scop protejarea românilor. „ Este o propunere care să protejeze românul. Expunerea pe titluri de stat a zonei bancare este a doua cea mai mare din Europa. Profitul în România este foate atractiv, printre cele mai mari la nivel european. Firmele din România care plătesc costuri mult mai mari față de alte companii din alte state, invocându-se riscul de țară”, a spus Teodorovici. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-18

TAGURI: eugen teodorovici, taxa pe lacomie, pret gaze, comision, pensii private
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


FINANTE
19 Dec 2018

puteti sa faceti bani la buget fara sa inventati taxe daca cons concurentei si anaf ar ataca mari rechini.anaf control in vami si la firmele din petrol energie hypermarketuri cu preturi mai mari ca la viena legume fructe gaze.cons concurentei cu amenzi pentru intelegeri tip cartel la companiile petroliere si hypermarketuri si alti banditi economici.dle teodorovici stiiti ca un butic sa zicem are un profit declarat mai mare decat o multinationala sau un hypermarket cu afaceri de miliarde.de ce?
DISCOTECAR
19 Dec 2018

Du-te in portul Constanta mai jegule unde faceti voi afaceri MAFIA PSD. ACOLO NU SE FAC CONTROALE CA ESTE CUIBUL VOSTRU DE HOTI SI BORFASI.
SUPRAACIZA
19 Dec 2018

supraaciza la benzina desfiintata acum.
ANONIM
19 Dec 2018

Remarcați că anumite forme de taxare ar putea scoate de pe piața bancară băncile "lacome" sau chiar și pe cele neperformante sau chiar și bancheri precum Vasilescu, fost consilier al guvernatorului de la BNR care se disociează de inițiativele ministrului de la finanțe, ducând băncile într-o zonă mai "socialistă" a economiei, zonă în care statul ar veghea ca bancherii să nu îi mai abuzeze pe clienții băncilor la contractarea de credite ? Remarcați și faptul că ministrul de la finanțe s-ar fi prins de chestia că prin creșterea ROBOR guvernul se împrumută mai scump , chiar și de la populație ?
ANONIM
19 Dec 2018

Deci, bancherul Vasilescu remarcați că se "disociază" de inițiativele ministrului de la finanțe, ?
FREACA MENTA
21 Dec 2018

PUNE OBLIGATORIU CASELE DE MARCAT LA TOATE FIRMELE . ANAFUL DOARME SI TINE CU MARII EVAZIONISTI .
Random imageUltimele stiri


STARBAG