2020-01-28 22:24

Ministrul Finanțelor, anunț de ultimă oră: Românii vor avea o nouă TAXĂ

 |  23:51
Ministrul Finanțelor, anunț de ultimă oră: Românii vor avea o nouă TAXĂ

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici ia în calcul introducerea unei noi taxe, sub forma unui impozit forfetar, o sumă fixă stabilită anual de către stat pe care să o plătească circa 1,1 milioane de firme.

„În România astăzi sunt aproximativ 1,2 milioane de contribuabili. Cam 45.000 aduc ca venituri 98%. Acesta înseamnă o mare parte din ceea ce înseamnă ANAF, resurse financiare, umane, sunt ca să zic aşa alocate fără un temei logic. Pe de altă parte, companiile sunt sufocate de foarte multe verificări pe care ANAF le desfăşoară. Şi atunci spun aşa: dacă un milion o sută şi ceva de firme aduc undeva la 2% atunci poate o abordare de acest tip, forfetar (impozit forfetar n.r.), ar fi mai indicată pentru ambele părţi. Şi pentru mediul de afaceri şi pentru ANAF. Poate o sumă fixă stabilită anual de către stat, în mod transparent, ţinând cont de cifra de afaceri a acelei companii, şi atunci ANAF nu face niciun fel de verificare pe acel contribuabil”, a declarat Eugen Teodorovici, în cadrul unei conferinţe, potrivit HotNews.

Ministrul Finanţelor a spus că, o astfel de abordare, „adică sumă fixă pe an, lipsa controlului ANAF şi fiscalizarea a ceea ce intră pe firmă cred că este ceea ce ambele părţi doresc”. 

„Ceilalţi rămaşi, cele 45.000, asupra lor o să fie o atenţia acordată în mod corect. Fiecare să ştie exact când se alocă un anumit control. Pe site-ul ANAF să se vadă acest lucru. Toate procesele verbale pe care ANAF le întocmeşte să fie prezentate public, fără nume de companii, pentru ca celelalte companii să ştie exact pe fiecare speţă cum să acţioneze”, a explicat Teodorovici.

Ministrul a precizat că ideea va avea la bază un document, dar se va discuta cu mediul de afaceri.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine