2020-02-17 12:16

Ministrul Finanțelor anunță ca va lăsa un proiect de buget pentru 2017

 |  20:29
Ministrul Finanțelor anunță ca va lăsa un proiect de buget pentru 2017

Ministerul Finanțelor Publice lucrează la un proiect al Legii bugetului de stat pe 2017, însă acesta nu va fi prezentat în fața actualului Parlament, a declarat, luni după-amiază, la Botoșani, ministrul Anca Dragu.

Potrivit ministrului, aprobarea bugetului pe anul viitor va reveni viitorului Executiv, care va avea și obligația de a-l trimite spre adoptare în Parlament.

"Vom lăsa un proiect de buget, dar nu îl vom aproba. Legea nu ne permite. Nu am avea temei legal să aprobăm bugetul. Este o modificare a Legii finanțelor publice care spune că dacă au loc alegeri cu trei luni înainte de terminarea anului, atunci noul guvern este obligat să aprobe și să transmită Parlamentului proiectul de buget", a afirmat Dragu.

Ministrul Finanțelor susține că, în forma actuală, proiectul Legii bugetului de stat pe 2017 prevede și majorări salariale pentru bugetari, însă a refuzat să ofere detalii despre acest subiect.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-28Parerea ta...

ANONIM
29 Noi 2016

Care dintre Legea finantelor publice si Legea responsabilitatii fiscale considerati ca are carater decizional atata vreme cat au reglementari care stabilesc termene si proceduri ce pot avea si caracter contradictoriu , reglementari menite probabil sa preintampine si sa sanctioneze iresponsabilitatile in actul de guvernare si in initiativele parlamentare, remarcand totusi ca asemenea chestiuni nu au determinat neadoptarea de catre parlamentari de modificari legislative cu incalcarea Legii responsabilitatii fiscale ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine