2020-03-29 12:58

Ministrul Finanțelor anunță DEFICITUL prevăzut în buget. Care sunt soluțiile

 |  16:31
Ministrul Finanțelor anunță DEFICITUL prevăzut în buget. Care sunt soluțiile

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat că bugetul pe anul viitor va fi construit pe o estimare de deficit de 3,5%. Câțu a mai spus că are în vedere câteva măsuri pentru reducerea deficitului de acum.

„Pe anul acesta, rectificarea bugetară merge cu o estimare de deficit de 4,3% din PIB. Am în vedere câteva măsuri pe care le voi implementa șu sper să aducă câteva venituri la buget ca să reducem deficitul spre 4%.Pentru anul viitor, vreau să țintesc 3%. Acesta este obiectivul, dar nu cred că este posibil. Va fi aproape de 3%, dar mai mare. 3,5% este o țintă realistă. Este ceea ce cred că este fezabil, uitându-mă și la evoluția economiei, dar și la legislația în vigoare”, a spus ministrul de Finanțe.

Întrebat dacă bugetul pe anul viitor va fi construit pe această estimare, Florin Cîțu a spus: „Spre asta ne îndreptăm”.

Marți, ministrul a răspuns și acuzațiilor lansate de PSD potrivit cărora 0,7% din deficit este cauzat de plata a 2 miliarde de euro pentru rachetele americane.

„Mi se pare că PSD reprezintă din nou interesele dușmanilor României. Să vii să ne acuzi că respectăm niște contracte pe care le avem cu partenerii noștri strategici, cu NATO... cred că aici ar trebui să fim mai atenți. E clar în ce direcție merg oamenii ăștia”, a spus Cîțu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine