2020-08-10 02:52

Ministrul Finanțelor face ANUNȚUL: Guvernul vrea să SCADĂ TVA la 18%

 |  22:08
Ministrul Finanțelor face ANUNȚUL: Guvernul vrea să SCADĂ TVA la 18%

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici a anunțat la Antena3 că România are cea mai proastă încasare de TVA din Europa dar, în același timp, Guvernul nu dorește majorarea taxei ci scăderea ei de la 19 la 18%.

„În România avem cea mai mare neîncasare de TVA din Europa. Clasa politică din românia de după '89 este cea care se face vinovată, faptul că a permis intrarea în sistem a unora care nu au ce să caute în administrație. Și apoi ne întrebăm de ce e așa slabă administrația. O administrație slabă este un pericol pentru siguranța națională pentru că, pe lângă faptul că ai oameni care nu îți aduc soluții la probleme, ai oameni care blochează și care nu acționează proactiv pentru a sprijini economia. Un exemplu a fost legea insolvenței. Câte piedici am întâmpinat până când acest act normativ, atât de necesar, a fost aprobat de guvern. Nu mă plâng ca ministru. Ține de fiecare dar asta e situația. Pe de altă parte, eu ce am promis se va face și oamenii vor vedea schimbările începând cu anul viitor”, a spus Eugen Teodorovici. 

Întrebat dacă va crește valoarea TVA, ministrul a spus că „Guvernul a spus foarte clar de la început că așa ceva nu se va întâmpla. Nu am făcut niciodată acest lucru. Luăm în considerare scăderea TVA de la 19% la 18%. Sub nicio formă TVA nu va crește. Eu nu am această abordare”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-03Parerea ta...

FREACA MENTA
03 Oct 2018

IAR MINTE COCALARUL , PRECUM OLGUTA PUTA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz