2019-11-18 06:51

Ministrul Finanțelor INSISTĂ: AMNISTIA fiscală e singura soluție!

 |  20:06
Ministrul Finanțelor INSISTĂ: AMNISTIA fiscală e singura soluție!

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, susține că amnistia fiscală poate împiedica intrarea în faliment a unor companii de stat și private și, implicat, poate evita blocarea practic a economiei țării.

”Pe mine mă interesează să dăm o șansă marilor companii publice, pentru că acestea, în anii care urmează, nu vor mai putea fi susținute de către stat, așa, pe diverse căi. Comisia Europeană spune clar că ajutorul de stat este ilegal și trebuie recuperat. Și atunci, peste un an-doi, trei sau cinci, există acest risc ca aceste companii să poată fi închise. Dacă suntem un Guvern responsabil, iar eu zic că suntem, trebuie să acționăm în acest fel, și anume: luăm o companie de stat, ștergem penalitățile, dobânzile, rămâne doar ajutorul de stat și facem o analiză financiară pentru acea companie. Nu trebuie să te preocupe pe tine ca companie să-mi dai bani la stat, vreau să te preocupe activitatea economică, sa faci business, să ai activitate economică, fără să mai existe acea presiune cauzată de datoriile către stat” , a declarat Eugen Teodorovici, conform B1tv.

Ministrul susține, însă, că nu toate companiile sunt eligibile pentru această amnistie: "Ca mesaj foarte clar, cei care doresc să nu mai plătească pentru că vine o amnistie, clar nu se aplică, pentru că se ia un termen ceva mai în spate, lucrurile s-au întâmplat, nu pot să profite de un mesaj al ministrului Finanțelor și să nu mai plătească. Se poate lua și din 2017, se poate lua din 2018, ca bază de referință”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-22Parerea ta...

ANONIM
23 Apr 2019

MOROCARUL COCALAR DE CATIFEA TINE CU HOTII SI BANDITII , IN LOC DE STAT CARE IL PLATESTE
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray