2020-06-05 00:27

Ministrul Finanțelor nu este de acord cu PLAFONAREA prețurilor la alimente: ”Să terminăm cu proiectele populiste!”

 |  18:28
Ministrul Finanțelor nu este de acord cu PLAFONAREA prețurilor la alimente: ”Să terminăm cu proiectele populiste!”

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat joi, la Digi24, că plafonarea prețurilor la alimente ar putea duce la o penurie a acestora. Măsura plafonării prețurilor la alimente și medicamente este prevăzută într-un proiect al PSD, adoptat deja de Senat. „Să terminăm cu proiectele populiste. Nu putem să aruncăm cu bani în stânga și în dreapta că nu ajutăm pe nimeni”, a declarat Cîțu.

Ministrul Finanțelor susține că plafonarea prețurilor nu este o soluție pentru că ar putea duce la o problemă de aprovizionare.

„Dacă am interveni asupra prețurilor și le-am bloca, la alimente și medicamente, probabil vom avea o problemă de aprovizionare. Ce am eu oficial nu îmi arată o explozie a acestor prețuri. A plafona astăzi prețurile ne-a putea duce la o penurie de produse”, a declarat Florin Cîțu.

Nu este o problemă cu stocurile, susține ministrul Finanțelor.

Florin Cîțu susține că o creștere excesivă a deficitului, peste 10%, creează probleme de finanțare, iar statul nu are bani să susțină eventualele măsuri necesare.

„A crește deficitul la 10% îți creează o problemă de finanțare, degeaba spunem tuturor că dăm câte 1000 de euro, dacă nu îi ai. Bani ai din taxe și din împrumuri. De asta trebuie să fim foarte atenți. Putem să creștem deficitul, dar vom avea o problemă de finanțare. Să terminăm cu proiectele populiste. Nu putem să aruncăm cu bani în stânga și în dreapta că nu ajutăm pe nimeni”, a declarat Cîțu, în direct la Digi24.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-02Parerea ta...

ROMA
02 Apr 2020

catule vezi ca pretul la benzina si motorina a scazut asa ca produsele trebuie sa se ieftineasca .ala de la concurenta este un ratat mana in mana cu mafia.vela asta sa nu mai ameninte lumea sa ameninte speculantii.ce face anaf de ce nu intre peste firmele care jefuiesc pe fata oamenii?stati pe un butoi de pulbere trebuie doar un foc sa explodeze.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine