2020-07-06 22:57

Ministrul Finanțelor PROMITE: ”Indiferent de creșterea alocațiilor, deficitul bugetar nu va depăși 3,6% și nu vom crește taxe”

 |  23:43
Ministrul Finanțelor PROMITE: ”Indiferent de creșterea alocațiilor, deficitul bugetar nu va depăși 3,6% și nu vom crește taxe”

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a anunțat public că vrea să transmită un mesaj extrem de clar pentru piețele financiare, de care depinde nivelul dobânzilor la care se împrumută România: deficitul bugetar nu va crește sub nicio formă de 3,6 procente în acest an, chiar dacă vor fi majorate și alocațiile pentru copii, și nu vor fi introduse taxe noi în acest an, a precizat Florin Cîțu la Realitatea Plus.

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, prezent marți seara la emisiunea "Legile Puterii" la Realitatea Plus, spune că decizia de a majora alocațiile pentru copii a fost luată în mod iresponsabil de către Parlament, deoarece "nu a fost precizată nicio sursă de finanțare".

"Alocațiile majorate nu au fost în vigoare când legea bugetului a fost promulgată de președinte. Legea alocațiilor nu este promulgată încă. Parlamentul României a luat multe decizii iresponsabile pe care a trebuit să le reparăm, cum a fost defalcarea TVA. Aș fi vrut mai multă responsabilitate în cazul alocațiilor pentru copii. Nu există nicio sursă de finanțare. Ar fi bine să lași politica la o parte și să introduci o sursă de finanțare. Dacă veneau cu așa ceva în lege, erau responsabili, găseau o soluție, nu doar o chestie populistă pentru titlurile de ziar", a declarat Florin Cîțu.

Ministrul de Finanțe a precizat că, în cazul în care legea alocațiilor va fi promulgată, se va găsi o soluție de plată fără a majora deficitul bugetar.

"Indiferent de siuație, deficitul nu va crește de 3,6 la sută și nu vom introduce taxe. Acum vorbesc cu investitorii străini, ne urmărește o Europă și o lume întreagă, pentru că România se împrumută pe piețele financiare, ei nu se uită la titluri de cancan, ci vor să știe cum stau lucrurile. Mesajul meu este clar: nu depășim deficitul anunțat și nu creștem taxele", a mai spus Cîțu la Realitatea Plus.

"Nu vreau ca măsurile de politică fiscale să fie o frână pentru economia României. Piețele financiare nu vor surprize, apreciază transparența. Asta apreciază, eu comunic foarte des cu dealerii primari, le explic ce vrem să facem și unde vor să ajungem. Nu introducem taxe și nu vrem să penalizăm pe nimeni. Vreau ca politica fiscală să fie neutră, nici prociclică, nici anti-ciclică", a mai spus ministrul de Finanțe.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz