2020-04-08 00:23

Ministrul Mediului, detalii de ultimă oră despre TAXA AUTO și programul RABLA

 |  16:22
Ministrul Mediului, detalii de ultimă oră despre TAXA AUTO și programul RABLA

Costel Alexe, ministrul Mediului, nu crede in implementarea taxei auto in 2020. Ministrul a dat si asigurari privind continuarea programului Rabla.

`Cele trei, patru, cinci sau câte formule de taxe (pentru înmatricularea autovehiculelor – n.r.) au au intrat într-o contradicţie gravă cu directivele Uniunii Europene. Eu cred că o asemenea măsură trebuie gândită bine şi întoarsă pe toate feţele. Până acum, nicio formulă nu a reuşit. De aceea, nu cred că în acest an vom avea o asemenea măsură implementată” a afirmat ministrul Mediului sâmbătă, într-o intervenţie telefonică la Digi 24. 

Acesta a adăugat „nici măcar invazia de maşini second hand nu este un motiv pentru a introduce o nouă taxă care să fie declarată ilegală de către Comisia Europeană” .

Costel Alexe consideră că o taxă făcută „pe genunchi” ar fi doar un nou subiect de discuţie între România şi forurile europene.

„Orice idee am avea, va trebui discutată prima dată în cadrul Guvernului în România şi apoi să avem discuţii cu Comisia Europeană înainte de a implementa aşa ceva” a mai spus Costel Alexe, citat de News.ro.

El a precizat că Executivul intenţionează continuarea programului Rabla, iar prin creşterea fondului alocat acestuia şi implicit prin majorarea numărului de vouchere parcul auto să fie înnoit.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine