2020-07-07 11:42

Ministrul Petre DAEA: „România este pe primul loc în UE la produția de MIERE!”

 |  17:10
Ministrul Petre DAEA: „România este pe primul loc în UE la produția de MIERE!”

Sectorul apicol din România a cunoscut o dezvoltare semnificativă în ultimii ani, datorită programelor de sprijin financiar de la bugetul UE sau national, astfel încât, în prezent am ajuns să ne situăm pe locul al 2-lea în Uniunea Europeană, după Spania, ca număr al familiilor de albine şi pe primul loc la producţia de miere, a declarat, sâmbătă, ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Acesta a participat la conferinţa cu tema „Apicultura în context european şi mondial”, eveniment organizat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi Asociaţia Crescătorilor de Albine din România, informează Agerpres.

„Prin accesarea acestor programe, apicultorii au putut achiziţiona material biologic cu valoare certificată, cutii şi utilaje apicole moderne pentru dezvoltarea acestei activităţi în vederea obţinerii de produse competitive, atât pe piaţa internă, cât şi la export. România acordă o atenţie deosebită sectorului apicol din punctul de vedere al agriculturii, al protecţiei plantelor şi al agriculturii sustenabile, deoarece albinele au un impact mare asupra echilibrului ecologic", a declarat Petre Daea.

Responsabile pentru polenizarea a trei sferturi din principalele culturi alimentare, albinele furnizează un serviciu esenţial pentru agricultura modernă.

„Încercaţi să vă imaginaţi lumea fără mere, pere, citrice, morcovi, struguri, măsline, roşii ori migdale, sau o primăvară lipsită de florile câmpului. Circa o treime din culturile de legume, fructe şi flori din zonele temperate depind de serviciile albinelor, iar dacă extindem această abordare spre tropice, aproape toate plantele cu flori depind de insectele polenizatoare. Aşadar, albinele joacă un rol important în viaţa noastră, iar serviciile lor sunt gratuite", a afirmat ministrul Agriculturii.

Pe de altă parte, datorită rolului socio-economic şi ştiinţific, apicultura este o activitate care contribuie la dezvoltarea spaţiului rural.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-25Parerea ta...

TEO
27 Mai 2019

PSD ar trebui sa invete de la organizarea stupului cu albine, unde trantorii sunt folositi pentru reproducere si pentru ventilatie, dar in momentul cand nu mai sunt folositori sunt eliminati. IN STUP TRANTORII SUNT ELIMINATI - LA PSD TRANTORII SUNT PROMOVATI!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz