2020-06-01 09:10

Ministrul RĂZVAN CUC i-a felicitat pe constructorii români care lucrează la un TRONSON al autostrăzii Transilvania

 |  15:06
Ministrul RĂZVAN CUC i-a felicitat pe constructorii români care lucrează la un TRONSON al autostrăzii Transilvania

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a fost prezent vineri pe un tronson al autostrăzii Transilvania. Extrem de încântat de ce a găsit la fața locului, ministrul a ținut să-I felicite pe constructorii români care lucrează la tronsonul de pe subsecţiunea 3C3, de 5,35 kilometri, aceștia având deja realizat, după o lună, un procent de 20% din lucrări, scrie Agerpres. Tronsonul 3C3 Biharia-Borş are ca termen de finalizare 18 august 2020.

"Este un şantier care arată foarte bine, foarte ordonat, cu o mobilizare exemplară. Felicitări antreprenorului român care lucrează extraordinar de bine! Sper ca să finalizăm problema de pe lotul doi, Biharia - Chiribiş, unde tot acest antreprenor este firma desemnată câştigătoare, dar, din păcate, o firmă străină a contestat procedura şi acum aşteptăm rezultatul instanţei. Deci mobilizare exemplară, se lucrează şi noaptea, când se face aprovizionarea, iar ziua se pune în operă. De când am fost aici, în 24 mai, au avut doar 28 de zile în care au putut lucra din cauza condiţiilor meteo. Când se vrea se poate", a declarat ministrul Cuc, la graniţa dintre Ungaria şi România, pe şantierul autostrăzii Transilvania.

Potrivit antreprenorului Beniamin Rus, lucrările vor fi date în trafic la sfârşitul anului, de Crăciun, când vor face legătura cu autostrada ce se construieşte pe partea ungară, aflată aproape în acelaşi stadiu de construcţie, cu toate în zona respectivă lucrările au demarat cu doi mai devreme. În acest context, ministrul i-a îndemnat pe constructorii români să termine acest lot înainte de vecinii ungari.

"Haideţi să grăbim un pic, să dăm noi tonul mai energic la infrastructură, şi aşa toată lumea spune că în România nu se mişcă construcţia de autostrăzi. Eu cred că se mişcă bine în ultima perioadă, cu antreprenorii români, repet, cu antreprenorii români, deoarece este foarte important de punctat. Pentru că asta ne şi dorim să avem: cât mai mulţi antreprenori români care să lucreze la obiectivele de infrastructură", a mai spus Răzvan Cuc.

Lucrările efectuate au constat în terasamente, aşternerea unui strat de balast, pe întreaga lungime a secţiunii 3C3 a autostrăzii, de 5,35 kilometri, cu o lăţime de 26 de metri şi peste 70 de metri la bază, plus alţi 6 kilometri de bretele.

"Data trecută când a fost ministrul Cuc, în 24 iunie, stadiul lucărilor nu era nici 1%. În 18 iunie, era baltă. Am avut doar 28 de zile de lucru intens. Acum, la finele lunii iulie, vom avea 20% din stadiul fizic al lucrărilor. Lucrăm la maxim pe tot tronsonul. Nu permite frontul de lucru o accelerare mai mare. E un pariu pe care vrem să-l câştigăm până de Crăciun, când vrem să-l dăm în trafic. Avem cel mai bun randament la lucrările de autostradă, cea mai spectaculoasă creştere în ritmul de construcţie din ţară", a declarat, pentru AGERPRES, patronul firmei constructoare, Beniamin Rus.

Inginerul Marian Duşescu, reprezentantul antreprenorului, a precizat că, tehnic, s-au efectuat 170.000 de metri cubi de umplutură, realizaţi la zi, 2.000 de metri liniari de piloţi foraţi, 13.500 de metri liniari de piloţi din balast de îndesare, toate podeţele şi sectoarele sunt atacate. "Pe sfârşitul lunii ne apropiem de agregat stabilizat cu ciment. Primul strat înainte de asfalt. Începem de la graniţă înspre Biharia, invers în sens kilometric, pe o lungime totală de 5,350 de kilometri. Vom face legătura cu autostrada ungurilor, M35, care se leagă cu M4", a precizat Duşescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-26Parerea ta...

LAUDA SI LUCRU ROMANESC.
27 Iul 2019

Tovarășe Cuc la un tronson vi cu asemenea vorbe ? Vecini tai Albanezi, Maghiari, Sârbi construiesc mii de kilometri de autostrada fără sa scoată o vorba .
MR.DEAN
27 Iul 2019

Las-o mai moale CUCULE cu lauda de sine.Madame DANCILA numai înghite gogosile tale peltice. Hai VALEA ca s- a furat cam multe.
CUCUDURU
30 Iul 2019

Da ritmul a crescut spre 0 km ca se vor executa la finele anului 2019.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine