2020-02-18 21:45

Ministrul Răzvan CUC, ultimul AVERTISMENT pentru constructorul care reabilitează DN 73: „Ori văd mobilizare în următoarele trei săptămâni, ori REZILIEM contractul!”

 |  14:43
Ministrul Răzvan CUC, ultimul AVERTISMENT pentru constructorul care reabilitează DN 73: „Ori văd mobilizare în următoarele trei săptămâni, ori REZILIEM contractul!”

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, marţi, cu prilejul vizitei pe şantierul lucrărilor de reabilitare a DN 73 pe tronsonul Braşov-Bran, că CNAIR va rezilia contractul cu actualul constructor dacă în termen de trei săptămâni acesta nu se va mobiliza conform contractului de şantier, el catalogând ca „inadmisibilă" situaţia în care se află aceste lucrări.

Răzvan Cuc a arătat că acest constructor, o firmă străină, are un progres fizic al lucrărilor, pe întregul contract, de la Piteşti la Braşov, de 42% şi plăţi de 45%, în „avans", deci nu se poate invoca lipsa de bani. El a subliniat că proiectul se realizează pe fonduri europene, astfel că nu se pune problema să nu fie bani de la buget. „Acolo unde voi vedea că e un constructor neserios, reziliem contractul şi, dacă am fi avut acea ordonanţă, am fi putut semna imediat şi un contract nou. Dar, din păcate, unii nu înţeleg lucrul acesta. Deci, concluzia este următoarea: trei săptămâni, dacă nu, îşi iau laptop-utile şi mapele cu care au venit în România şi se duc la ei, de unde au venit şi, trei ani de zile, nu au ce să caute în România la nici o licitaţie", i-a spus Cuc directorului CNAIR, Narcis Neaga, care l-a însoţit la Braşov, informează Agerpres. Răzvan Cuc a subliniat că în cazul în care constructorul nu se mobilizează şi se reziliază contractul, tronsonul Braşov-Bran ar putea fi realizat în regie proprie, de DRDP Braşov. „Nu mai aştept grafice şi promisiuni de la constructor. Ori văd mobilizare în şantier - pentru că eu cred că o firmă care vine în România nu e o firmă de apartament, care nu are niciun angajat, sunt firme cu un palmares bogat, sunt firme care au bani, deci nu vii în România ca să-ţi dea statul bani să faci lucrarea - lucrezi şi, pe măsură ce lucrezi, îţi depui actele la decontat şi îţi iei banii. Eu văd că băieţii ăştia, nu ştiu, vor să se căpătuiască la noi, caută tot felul de motive. Atunci îi trimitem acasă şi venim noi, ori cu o firmă şi ne apucăm în regie proprie, cu cât poate CNAIR-ul pe secţiunea aceasta între Bran şi Braşov, pentru că poate să lucreze DRDP Braşov pe acest tronson şi restul scoatem la licitaţie", a argumentat ministrul Cuc. Pe şantier, ministrul Transporturilor i-a spus reprezentantului constructorului să se prezinte la minister. „Joi, vă prezentaţi la minister, dar nu cu grafice, să vă spună domnul Neaga ce aveţi de făcut. Dacă în trei săptămâni nu aveţi utilaje la lucru, compania reziliază contractul şi, după aceea, primiţi şi acel certificat negativ constatator şi nu mai participaţi la nicio licitaţie. Asta ca să ştiţi unde stăm, este Săptămâna Mare, nu facem rău acum, dar şi voi, prin activitatea voastră faceţi rău românilor, turismului, faceţi rău populaţiei", a afirmat ministrul Răzvan Cuc.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-23Parerea ta...

ANTIMAFIA
23 Apr 2019

acolo este si straco plus inca o firma.tin blocat drumul pitesti campulung brasov de patru ani.nu au utilaje oameni.neaga trebuie demis cum este posibil sa dai bani in avans cand nu se lucreaza.cand erau pe pitesti campulung cei 2-3 muncitori cu o lopata stateau si radeau la coloanele de masini. intrebarea este cum castiga licitatiile fara utilaje si oameni.ce sa mai vorbim de pretul la benzina crescut de mafia petro si iresponsabilitatea min de finante prin cresterea supraacizei.va dati seama ce inseamna pentru un transportator un drum pitesti brasov bistrita .dezastru total.plus cresterea euro nejustificata si declaratiile aberante ale unor slugi ale mafiei aceasi dementi care de ani de zile distrug leul romanesc.plus cresterea de taxe si impozite locale,caldura.si monstrii astia vin sa ceara voturi.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine