2020-05-29 03:55

Ministrul Transporturilor anunţă când se va relua circulaţia pe autostrada Orăștie-Sibiu

 |  11:59
Ministrul Transporturilor anunţă când se va relua circulaţia pe autostrada Orăștie-Sibiu

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a declarat duminică dimineaţa, în cadrul unei emisiuni la Pro TV, că circulația pe autostrada Orăștie-Sibiu se va relua în august-septembrie, imediat după refacerea tronsonului care a fost demolat din cauza fisurilor.

"Lucrările de reparații și de refacere a zonei demolate se vor finaliza până în lunile august — septembrie, când se va relua circulația pe autostrada Orăștie-Sibiu, iar în decembrie vom avea și rezultatele finale ale expertizei pe eventualele zone unde se va interveni fără demolare. Până la mijlocul anului următor va exista un al treilea contract care prevede spații de servicii și rigole, dar care nu țin de circulație, iar până în 2017 se vor termina și aceste lucrări și autostrada va fi completă. Însă, deschiderea circulației pentru demolarea de acum va avea loc în august-septembrie pe Orăștie-Sibiu", a precizat ministrul Transporturilor.

Referitor la finanțarea tronsonului care a fost demolat, Dan Costescu a spus că se va face de către constructor pe baza unei garanții depuse de acesta.

"Există mecanisme contractuale, nu toate sunt perfecte, dar în acest caz avem o acoperire, o garanție de bună execuție pe care constructorul a depus-o. Sunt două componente, una de 60 de milioane de lei plus una de 30 de milioane de lei, în total 90 milioane de lei și aceste sume ajung deocamdată pentru plata lucrărilor de reparație", a afirmat ministrul Dan Costescu.

Ministrul Transporturile nu a exlcus posibilitatea ca și pe alte zone ale aceluiași tronson să apară probleme similare.

"Nu trebuie să uităm că există suspiciunea — pentru că aceste lucrări au fost făcute de slabă calitate — ca și alte zone ale tronsonului realizat de același constructor să aibă probleme. Asta înseamnă că în afară de banii cheltuiți pentru reparații trebuie să fim pregătiți de alte probleme similare, în alte zone ale aceluiași tronson. Practic, acum demolarea este efectuată pe 200 de metri, au mai fost identificate fisuri pe o zonă adiacentă de 300 de metri, dar am demarat odată cu măsura de refacere și pe cea de expertiză, pe toți cei 22 de kilometri, pentru a avea siguranța că este totul în regulă, și dacă nu, să îmbunătățim structura. Diferențele se vor plăti de constructori și vom obține acești bani chiar și în justiție", a afirmat Dan Costescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-28

In legatura cu acest articol...

Dan Costescu: Autostrada Pitești - Sibiu, deschisă în totalitate în 2021
Parerea ta...

SMECHERII DE LA TRANSPORTURI ?
28 Feb 2016

Iosif Szentes, director general, a hotarat sa reorganizeze compania CFR Calatori desi spune ca in 2015 a incheiat pe “profit” si de reorganizare se ocupa tocmai Marcel Litra. Fratia penalilor de la CFR Calatori: Litra Marcel , director comercial CFR Calatori -luare de mita ; Secara Vasile, fost director general CFR Calatori-santaj; Berindean Nicolae , fost sef oficiu jurudic CFR Calatori-complicitate la santaj; Mogan Petru , sef serviciu logistica CFR Calatori,mentinut de Dorobantu Valentin in aceasta functie fara a avea nicio conditie indeplinita in vederea ocuparii ei ,nici cel putin cea de vechime -evaziune fiscala,tainuire, abuz in serviciu, dare de mita, etc. Radulescu Gheorghe , fost director CFR Calatori Brasov-santaj, fals si uz de fals. Claudiu Dumitrescu, fost membru in CA al al CFR Calatori-trafic de influenta, luare de mita,etc. Dorobantu Valentin, fost director general CFR Calatori-abuz in serviciu, comportare abuziva, etc. Gavris Teodor, fost director tractiune CFR Calatori-luare de mita, trafic de influenta, etc. Si mai urmeaza , e lesne de inteles, cine… Premierul Dacian Ciolos ar trebui sa ia aminte la ilegalitatile la adresa “tehnocratului” Dan Costescu, care tolereaza si astfel de lucruri si sa-l demita, pentru ca in niciun caz nu va avea performantele scontate in acest sector economic atat de dificil, condus acum de o marioneta , dar si a verosilor oameni de afaceri care nu stiu alta cale de a face bussines decat implicand si devalizand banii statului?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine