2020-07-03 14:15

Ministrul TRANSPORTURILOR dezvăluie ce se ascunde în spatele protestelor sindicale de la METROU: „Supărarea mare e pentru spaţiile comerciale…”

 |  00:41
Ministrul TRANSPORTURILOR dezvăluie ce se ascunde în spatele protestelor sindicale de la METROU: „Supărarea mare e pentru spaţiile comerciale…”

Motivul pentru care protestează sindicaliştii de la metrou nu are legătură cu garniturile de tren, ci este legat de spaţiile comerciale, a afirmat, miercuri seara, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

„Nu este nicio problemă cu garniturile. A ieşit şi directorul de la Metrorex cu declaraţii. Eu cred că dânşii (sindicaliştii de la Metrou - n. r.) au un alt motiv pentru care protestează şi este legat de spaţiile comerciale de la metrou. Spaţiile vor fi scoase la licitaţie, se va face o procedură transparentă pentru acele spaţii. Nu se pot da să le gestioneze cineva. Dacă vin şi dânşii, participă, câştigă şi se găseşte o formulă legală...Eu vă spun ce-mi spune mie lumea de la Metrorex, oamenii pe care-i am la companie. Eu ştiu că supărarea mare e pentru spaţii", a spus Cuc, la TVR 1, informează Agerpres. Şeful de la Transporturi a adăugat că trebuie să se întâlnească şi să discute cu sindicaliştii, însă nu poate face asta „de pe un picior de şantaj şi de presiune". „Eu nu am nicio problemă cu sindicatele. Inclusiv azi am discutat cu transportatorii şi discut şi cu cei de la Metrorex, dar nu pot să discut pe un picior de şantaj şi de presiune. Haideţi să vedem. Eu vă spun atât: că trebuie să ne punem la masă, să discutăm, au primit majorări salariale în fiecare an, îi respectăm, îi sprijinim, îi ajutăm, dar trebuie să avem nişte discuţii constructive, nu doar pe bază de ambiţie", a susţinut el. Sindicaliştii de la Unitatea-Sindicatul Liber din Metrou (USLM) pichetează, joi şi vineri, Ministerul Transporturilor acuzând indiferenţa autorităţilor faţă de problemele grave cu care se confruntă metroul bucureştean. Preşedintele Sindicatului USLM, Ion Rădoi, a declarat miercuri că toate cele 13 trenuri de metrou CAF ar trebui retrase din circulaţie, întrucât au probleme la computerul de bord care le poate face imposibil de controlat şi care au dus la deraierea unui tren în ianuarie. Acestea sunt cele mai noi trenuri achiziţionate de Metrorex, care circulă cu preponderenţă pe Magistrala 2 Pipera-Berceni.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz