2020-07-05 20:09

Ministrul Turismului, băgat în ședință pe Litoral

 |  11:47
Ministrul Turismului, băgat în ședință pe Litoral

Cu ocazia Târgului de Turism „Vacanța”, care a avut loc weekendul trecut la Constanța, ministrul Turismului Bogdan Trif, a interzis accesul presei la discuțiile cu autoritățile locale și oganizațiile profesionale și patronale de pe Litoral.

Este prima dată când un ministru al Turismului interzice presa la o asemenea întâlnire care viza pulsul turismului de la malul mării, fapt pentru reprezentanții mediului de afaceri au fost extrem de iritați. Discuțiile au devenit extrem de tensionate în momentul când ministrul Bogdan Trif a anunțat că este în pregătire și o nouă lege a turismului, care dă posibilitatea dezvoltării zonelor turistice prin parteneriate publice – private. „Legea turismului a fost în dezbatere publică, cu siguranță cel mai importat lucru pe care îl va reglementa legea turismului este acel OMD – organizație de management a destinației, care va da posibilitatea ca acea taxă să fie gestionată în comun de mediul privat și administrația publică locală”, a spus șeful turismului. Potrivit informațiilor noastre, afirmațiile ministrului privind OMD au fost taxate foarte dur de către reprezentanții Asociației Patronale Mamaia, acuzându-l că nu prea are habar de cum funcționează aceste OMD, fiind cel care a tergiversat foarte mult timp apariția acestora. Mai mult, reprezentanții patronatelor de pe Litoral le-au băgat pe Bogdan Trif într-o ședință prelungită și ca urmare a mesajului avertisment cu subînțeles pe care acesta l-a transmis. „Vom face o serie de controale. Nu aș vrea să sperii agenții economici pentru că nu vom veni să luăm capete. În prima fază în controale de îndrumare, nu vom da amenzi, nu vom închide unități dar în cazul în care acești nu se conformează, cu siguanță o să luăm măsuri drastice. Pentru că, într-adevăr protejăm industria, dar în aceeași măsură protejăm și turiștii”, a anunțat ministrul Bogdan Trif.

Dar, reprezentanții agenților economici de pe Litoral i-au transmis indirect că nu sunt impresionați de aroganța și amenințarea voalată de controale și ar fi mai bine să uite această întâlnire și să nu mai vină cu asemenea mesaje controversate, amintindu-I că sezonul estival bate la ușă și până acum n-a mișcat mai nimic.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz