2020-08-03 14:34

Ministrul Violeta Alexandru a anunțat când vor crește ALOCAȚIILE și cu cât

 |  21:54
Ministrul Violeta Alexandru a anunțat când vor crește ALOCAȚIILE și cu cât

Ministrul Muncii Violeta Alexandru a prezentat, miercuri, în ședința de Guvern planul concret al proiectului de ordonanță de urgență care prevede dublarea alocaţiei pentru copii în cuantumul noii legi. Conform acestuia, alocațiile ar urma să fie mărite doar cu 20% de la 1 septembrie.

"Ministerul Muncii va prezenta azi în şedinţa de Guvern proiectul OUG care prevede dublarea alocaţiei pentru copii în cuantumul noii legi. Calendarul pe care îl propun pentru a avea suportul necesar în buget va fi următorul: 20 la sută de la 1 septembrie, iar următoarele creşteri să fie etapizate, de două ori pe an.

La 1 ianuarie şi 1 iulie cu câte 20 la sută în 2021, şi la fel şi în 2022. În 2022 va fi acoperită dublarea", a declarat Violeta Alexandru în şedinţa de Guvern. 

”În septembrie, copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani vor primi 185 de lei, iar cei de până la 2 ani sau cei de până la 18 ani, dacă au dizabilităţi, vor primi 369 de lei.

Alte creşteri sunt prevăzute la 1 ianuarie 2021, banii urmând a fi primiţi în februarie, dar şi la 1 iulie 2021 şi la fel în 2022.

”La finalul anului 2022, vom avea o creştere de 300 de lei pentru copiii de 2-18 ani şi 600 de lei pentru copiii de 0-2 ani.Aceasta este propunerea pe care am adresat-o Cabinetului şi are în vedere atât dorinţa legiuitorului şi decizia CCR, cât şi posibilitatea pe care bugetul, astăzi marcat de această pandemie care a avut un efect direct în economie, o poate susţine”, a precizat ministrul Muncii.

”Deci, alocaţia dublată va fi la data de 1 iulie 2022. Am văzut prognozele şi putem avea resurse pe ritmul de creştere a alocaţiilor”, a afirmat, la rândul său, premierul Ludovic Orban. 

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, despre dublarea alocaţiilor şi creşterea pensiilor şi a afirmat: ”Ne găsim într-o situaţia foarte complicată din punct de vedere şi economic, bugetar şi electoral. Nu putem face abstacţie de niciunul din aceşti factori. Noi ne dorim sincer să creştem şi alocaţiile şi pensiile, însă de la dorinţa sinceră la putinţa sinceră de multe ori e o cale puţin mai lungă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-07-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz