2020-07-03 14:05

Minstrul Transporturilor, Răzvan CUC, mândru de cea mai recentă navă lansată la apă de navaliștii din GIURGIU

 |  20:51
Minstrul Transporturilor, Răzvan CUC, mândru de cea mai recentă navă lansată la apă de navaliștii din GIURGIU

Prezent marți în Portul Giurgiu, pentru lansarea la apă a navei Concordia EU 2019, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat că este mândru că aceasta a fost construită la Giurgiu.

„Astăzi, nava de semnalizare Concordia EU 2019 şi-a primit botezul şi de fiecare dată când o vom revedea ne va reaminti că este unul dintre rezultatele înţelegerii ce există între statele membre ale UE. Evenimentul de astăzi este o dovadă a colaborării excelente între toate părţile implicate în sprijinirea dezvoltării transportului durabil, dar şi un rezultat al strategiei UE pentru regiunea Dunării.

Doresc să le mulţumesc colegilor de la Comisia Europeană şi Agenţia Executivă pentru Inovare şi Reţele INEA pentru sprijinul continuu concretizat prin programele de finanţare şi care au făcut posibilă coordonarea şi implicarea activă a statelor participante. Rezultatele colaborării noastre sunt deja vizibile, condiţiile de navigare pe Dunăre fiind considerabil îmbunătăţite. Acesta este doar începutul, vom continua să consolidăm colaborarea noastră astfel încât, prin demersurile noastre comune, să asigurăm transportul durabil pe Dunăre pe tot parcursul anului ca un coridor natural de transport”, a afirmat Răzvan Cuc. El a subliniat faptul că este mândru că nava a fost realizată în întregime la Şantierul Shipyard ATG Giurgiu. La rândul său, comisarul european pentru transport, Violeta Bulc, a declarat că mai sunt încă de făcut multe în acest sector, fiind necesare strategii pe termen lung care pot permite fiecărui cetăţean să simtă beneficiile unor astfel de programe. „Proiectul FAIRway Danube are drept scop achiziţionarea echipamentelor necesare pentru a desfăşura activităţi pilot privind serviciile hidrologice în Bulgaria, Croaţia, Ungaria, România şi Slovacia şi identificarea unor abordări inovatoare pentru reabilitarea şi modernizarea şenalului navigabil. (...) Fără activitate de transport pe Dunăre ar fi foarte greu, aşa că vă rog să vă focusaţi energia pe conectivitatea dintre granite”, a declarat comisarul european pentru Transport Violeta Bulc.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-26Parerea ta...

FREACA MENTA
29 Mar 2019

UN FLOC IN FATA SULI . MAI BINE DRAGA DUNAREA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz