2020-07-06 21:12

Modernizarea autostrăzii D1 din Republica Cehă, un proiect complex cu participarea STRABAG

 |  09:47
Modernizarea autostrăzii D1 din Republica Cehă, un proiect complex cu participarea STRABAG

Construirea autostrăzii D1 din Republica Cehă este un obiectiv istoric pentru întreaga regiune, fiind planificată încă din anul 1935.

Inițial, proiectul ar fi trebuit să lege Praga de România, unde ar fi ajuns în orașul Sighetu Marmației. Începutul celui de-al doilea război mondial și schimbările de frontieră care au urmat au modificat permanent planurile, astfel încât aceasta a devenit acum autostrada principală a Republicii Cehe, care leagă Praga de Brno, cele două orașe importante ale țării, cu o continuare planificată până la granița cu Polonia.

Din cauza tulburărilor istorice, autostrada actuală a fost construită pe segmente, cu multe întreruperi, iar această situație a generat o uzură inegală a infrastructurii, necesitând o modernizare adaptată pentru fiecare secțiune în parte.

Din cauza complexității și a lipsei de uniformitate a lucrărilor de modernizare, secțiunile de autostradă au fost atribuite mai multor contractori. În aprilie 2018, STRABAG a primit în Republica Cehă un contract pentru o secțiune de 14,8 kilometri, chiar în mijlocul autostrăzii, acesta fiind pentru STRABAG cel de-al doilea contract pentru modernizarea autostrăzii D1. Primul s-a derulat în perioada 2015-2017, când stratul de beton a fost complet înlocuit pe o secțiune lungă de 7 km, fiind modernizate și liniile de utilități, iar structurile de susținere pentru 8 poduri au fost demolate și apoi refăcute integral.

Grupul STRABAG este prezent în Republica Cehă din 1991, având acum aproximativ 3.600 de angajați. Contractul actual, în valoare de 72,7 milioane de euro, include înlăturarea secțiunii de autostradă, reciclarea materialului rezultat și construirea drumului nou, dar și construirea a 10 noi poduri de autostradă, demolarea unui pasaj suprateran și construirea unuia nou, reconstrucția panourilor de absorbție acustică și construcția ecoductului (pasaj pentru trecerea animalelor). Lucrările de construcții au început în aprilie 2019 și urmează să fie finalizate în anul 2021.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz