2020-07-10 16:57

MODIFICĂRI legislative. Șoferii ar putea plăti MAI MULT pentru asigurările RCA

 |  19:38
MODIFICĂRI legislative. Șoferii ar putea plăti MAI MULT pentru asigurările RCA

Veşti proaste pentru şoferi! Poliţele auto s-ar putea scumpi în următoarele luni cu până la 20%, avertizează surse din piaţă! În acest moment, cheltuielile firmelor de asigurare sunt plafonate în preţul RCA, iar Comisia Europeană spune că acest lucru încalcă libertatea societăţilor de a-şi stabili singure preţurile. Ministerul de Finanţe a elaborat deja un proiect care prevede mai multe modificări.

Ministerul de Finanţe vrea să elimine şi tarifele de referinţă pentru poliţele auto obligatorii, introduse acum doi ani. Acestea erau stabilite de ASF, iar firmele de asigurarea aveau obligaţia de a se raporta la acestea. 

Şi şoferii cu risc ridicat de accidente sunt vizaţi de modificările legislative. Ca ei să nu plătească poliţe foarte scumpe, ASF a introdus în trecut obligaţia ca asigurătorii să le poată calcula preţuri mai mari cu maximum 30% faţă de cei care nu au produs accidente,. Acest plafon va fi eliminat, iar societăţile de asigurare vor putea calcula preţurile cum doresc. Iar firmele nu vor mai fi obligate, ca pe perioada reparaţiilor, să asigure automat o maşină clienţilor. 

Toate modificările apar într-un proiect de lege al Ministerului de Finanţe, aflat în dezbatere publică. Acestea ar trebui puse în aplicare cât mai repede. De anul trecut, autorităţile europene au deschis procedura de infringement împotriva României pentru nereguli în legislația RCA. Motivul? Încălcarea libertăţii companiilor de asigurare de a-şi stabili singure preţurile. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz