2020-06-02 18:45

Mugur Isărescu a IZBUCNIT: ”Nu jucăm la PĂCĂNELE aurul României!”

 |  18:28
Mugur Isărescu a IZBUCNIT: ”Nu jucăm la PĂCĂNELE aurul României!”

Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, a anunţat marţi că poziţia Băncii Centrale cu privire la repatrierea rezervei de aur va fi luată în urma unei şedinţe a Consiliului de Administraţie, iar apoi va fi trimisă Parlamentului.

Isărescu a vorbit şi despre corelația dintre ROBOR și noua referință prevazută în controversata "ordonanţă a lăcomiei" (OUG 114/2018), precizând că noile dobânzi s-ar putea situa în jurul facilității de creditare (3,5%).

"Sunt în cercetare aceste corelații, le analizăm și noi, dar a propos de deciziile de astăzi vor face ca dobânzile pe termen scurt de pe piața monetară care acoperă 80% din tranzacții și care contribuie la calcularea noii referințe- dobânzile calculate în acest fel ar putea fi destul de sus, lângă facilitatea de creditare. Băncile vor simți că au mai puțină lichiditate și vor lua o decizie cât mai repede, anume să majoreze dobânzile la depozite- atât pentru populație cât și pentru firme. Dobânzile nu sunt scoase din pălărie, ca să-l citez pe domnul Dăianu. Sunt determinate de anumiți indicatori, cum e inflația. Mărimile economice au determinări obiective. BNR poate cel mult 'ghidona' aceste mărimi", a declarat Isărescu, în briefingul de presă care a urmat ședinței de politică monetară, potrivit hotnews.ro.

"Să vedem cum va arăta forma finală a legii privind repatrierea aurului. Avizul pe care îl vom trimite va fi făcut cu profesionalism și cu angajamentul nostru de a păsatra credibilitatea României. Din punctul meu de vedere nu e nevoie de o lege în acest sens, a mai adăugat Isărescu. Vom încerca să explicăm mai bine ce înseamnă rezerva pentru că s-au vehiculat multe discuții pe lângă subiect. Rezerva e rezezervă, nu e investiție. Rezervele îți reduc costurile de finanțare și îți aduc mai multe avantaje decât repatrierea ei", a mai spus guvernatorul BNR.

"Am fi obținut câștiguri dacă făceam operațiuni speculative. Dar noi nu facem asemenea operațiuni cu rezerva țării. Am mai spus-o, nu jucăm la păcănele aurul României!", a subliniat Mugur Isărescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-02Parerea ta...

PETRE ROMAN SI MAFIA FSN-PSD
02 Apr 2019

"noi nu ne vindem tara" Dar o furam bucata cu bucata totul patronat de SATANA-SEF de la BNR diavolul spurcat ISARESCU cu limba despicata si colti veninosi.....el e marele patri-HOTZ...ha ha ha stupid people
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
02 Apr 2019

asa e tavarisciule de la TZATZARAP-BNR..nu jucam la pacanele decat petrolul,padurile,industria,agricultura etcetera.Ca aurul e al lui MATUSA TAMARA...are Nastase niste documente aduse de la TARTASESTI cu avionul de la BALOTESTI
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine