2019-09-18 16:42

Mugur Isărescu face ANUNȚUL: Când ar putea trece România la EURO

 |  19:01
Mugur Isărescu face ANUNȚUL: Când ar putea trece România la EURO

Lipsa forței de muncă, o creștere nesustenabilă a economiei și o serie de politici incoerente vor ține România departe de aderarea la euro, cel puțin încă 6 ani. Asta spune guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, îngrijorat de direcția în care se îndreaptă economia țării noastre.

Economia fragila și lipsa unei strategii clare de dezvoltare țin în continuare departe România de alte state membre ale Uniunii Europene, crede guvernatorul BNR.

Mugur Isărescu este convins că unul dintre obiectivele naționale, aderarea la zona euro, rămâne doar un plan, până când nivelul de trai nu se apropie semnificativ de media europeană.

Românii se tem și ei ca ne va lua încă mult timp până îi vom ajunge din urmă pe ceilalți europeni.

O creștere economică sustenabilă depinde în mare măsura de felul în care companiile de stat și private se raportează la forța de muncă, susțin specialiștii.

Discuțiile despre problemele societății românești au fost prilejuite de împlinirea a 150 de ani de existența a Camerei de Comerț București.

La întâlnire, specialiști din toate domeniile au analizat situația actuala și au încercat să afle în ce direcție trebuie să meargă România.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-21Parerea ta...

COADA DRACULUI
22 Noi 2018

CIT TIMP MAI STA MOLIA ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray