2020-01-20 19:05

Mugur Isărescu: Nu am mai văzut pericole mai mari la adresa stabilității economice a României

 |  11:57
Mugur Isărescu: Nu am mai văzut pericole mai mari la adresa stabilității economice a României

Guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu, a declarat, marţi, că perspectiva creșterii deficitului bugetar la aproape 4% din PIB în 2017 pune în pericol stabilitatea macroeconomică pe care România a obținut-o cu greu în ultimii ani. Isărescu a ţinut să precizeze că nu a mai văzut niciodată în cei 25 de ani pericole mai mari la adresa stabilității economice și financiare a ţării noastre.

"Trebuie să fim realiști. Personal, nu am văzut niciodată în cei 25 de ani pericole mai mari la adresa stabilității economice și financiare a României. Deși am avut o creștere substanțială a salariului minim, situația macroeconomică bună este adevărat nu se reflectă întocmai la nivelul populației și firmelor. Există nemulțumiri, există tensiuni. Mulți oameni și multe firme mici o duc în continuare greu. (...) Când încă mai sunt multe de făcut pentru ca stabilitatea macroeconomică să se transmită în creșterea nivelului de trai și a calității vieții, ne confruntăm cu riscul adevărat de a pierde cel puțin o parte din progresele obținute atât de greu. Creșterea deficitului public în 2016 până la limita europeană de 3% din PIB și mai ales perspectiva unui deficit bugetar de aproape 4% din PIB în 2017 va duce categoric la intrarea datoriei publice pe o traiectorie ascendentă și ne arată că nu am învățat destul din principiul potrivit căruia în perioada de creștere economică susținută, trebuie să și economisim. Când avem mai mult, nu trebuie să cheltuim tot, trebuie să facem rezerve", a precizat Mugur Isărescu în cadrul unei conferințe pe teme de dezvoltare regională, transmite Agerpres. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-03-15Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
15 Mar 2016

SE STRANGE LATUL...VEI AJUNGE SI TU LA PUSCARIE BLESTEMATULE,PREA TE-AI JUCAT CU VIETILE OAMENILOR SI TE CREDEAI DEASUPRA LEGILOR...ATI FALSIFICAT ACTELE DE PROPRIETATE SI ATI PUS AMANET LA BANCI TOT FELUL DE PROPRIETATI FURATE DE LA OAMENI..ACUM SA AJUNGETI TOTI LA PUSCARIE SI AVERILE CONFISCATE...SA FIERBI IN SMOALA DIAVOL BLESTEMAT
CROCODIL DE TABLA
15 Mar 2016

TU ESTI CEL MAI MARE CRIMINAL CU CRAVATA SI CHILERUL ROMANIEI . TOATE FURTURILE AU TRECUT PRIN CONTURILE MAFIOTILOR TAI DIN BANCI SI CU STIREA TA . TARTORULE MAI TRAGI SFORILE LA ALTA HOTIE CARE VA URMA IN CURIND SI AI DAT UN CONSEMN CLANULUI . SE APROPIE DE GITUL TAU CALAI . MIINE CRED CA ESTI ARUNCAT IN OLT SAU ARUNCAT IN TARUSI DE LA VIA TA DE LA DRAGASANI .
”MUGUR ISARESCU, UNUL
15 Mar 2016

artizanii dezastrului economic din ultimii 20 de ani. Criza economica actuala a determinat tot mai multe state sa solicite fonduri de la FMI. in curand FMI ar putea epuiza resursele, sau cel putin pe cele publice, transparente, in conditiile in care numarul tarilor creditate este in continua crestere, acestea regasindu-se pe toate continentele. Brad Setser, expert la infama organizatie Council for Foreign Relations (CFR) declara ca nevoia de finantare externa a tuturor tarilor vizate de FMI ajunge la 600 de miliarde de dolari, si atentioneaza ca….“suma ar scufunda complet Fondul Monetar’. Din pacate, inca nu s-a intamplat asa ceva si oamenii acestei institutii dicteaza in Romania legi si instaureaza guverne. Ca sa ajunga aici, au avut ajutor, chiar din interior. Un personaj cheie din tara noastra este guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, cel mai longeviv guvernator de Banca Centrala din lume, cunoscut mason si membru in Comitetul Executiv al Comisiei Trilaterale. Mai multe AICI, AICI, AICI siAICI.
DUPA UN CURS DE CALIFICARE
15 Mar 2016

in SUA de scurta durata, in 1990 ocupa functia de guvernator al BNR, acelasi lucru intamplandu-se si astazi. Sub tutela lui sistemul bancar romanesc a fost practic lichidat, distrugand atat banci de stat cat si private. A reusit sa supravietuiasca doar CEC Bank, ca rezultat colateral pozitiv al unei interventii in Parlament. Ar fi de interesat de stiut daca domnul Isarescu poate sa gaseasca alta tare in lume al carei guvernator de Banca Nationala sa-si fi lichidat sistemul bancar si sa fi inmormantat bancile autohtone. De asemenea domnul academician, singurul roman membru al Comisiei Trilaterale, la randul ei subordonate Grupului Bilderberg, ar putea sa ne explice noua, muritorilor de rand, cum a reusit Coreea de Sud, ca dupa criza din anii 1997-1998, sa nationalizeze toate bancile straine iar de atunci sa inregistreze o dezvoltare economica si a nivelului de trai fara precedent… Incalcand Legea nr. 312/2004 privind statutul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu a protestat pentru ca prin decizia Curtii Constitutionale nu au fost taiate pensiile cu 15%. Conform aceleasi legi, obiectivul fundamental al BNR este asigurarea si mentinerea stabilitatii preturilor.
CONFORM LEGII NR 312/2004,
15 Mar 2016

art. 2 alin. 3, ‘Banca Nationala a Romaniei sprijina politica economica generala a statului si administreaza rezervele internationale ale Romaniei’. Sau asa ar trebui. In baza articolului 30 ale aceleiasi legi, BNR stabileste si mentine rezervele internationale, rezerve alcatuite din aur detinut in tezaur in tara sau depozitat in strainatate, active externe, sub forma de bancnote si monede sau disponibil in conturi la banci sau la alte institutii financiare in strainatate, pe care le stabileste Banca Nationala. Poporul roman suporta cheltuiala depozitarii in strainatate celei mai mari parti a rezervei de aur a Romaniei. Niciodata guvernatorul Bancii Romaniei nu a justifcat logica acestei cheltuieli, la fel cum nu explica de ce se opune cresterii rezervei de aur a Romaniei de cel putin 8 ori cu aurul de la Rosia Montana si de ce accepta ca Guvernul Boc, impreuna cu presedintele Romaniei, sa sprijine o firma straina (Rosia Montana Gold Corporation) sa jefuiasca poporul roman de peste 100 miliarde de euro, cat este evaluat zacamantul din Muntii Apuseni.
ORI PROBABIL
15 Mar 2016

nu este informat ca multe din tarile puternice si dezvoltate ale lumii achizitioneaza cantitati uriase de aur de pe piata mondiala, pregatindu-se introducerea monedei unice internationale. De aceasta data, guvernatorul Isarescu nu poate invoca lipsa cadrului legal in atitudinea sa ostila cresterii veniturilor Bugetului de Stat cu peste 100 de miliarde de euro, numai de la Rosia Montana. In 20 de ani guvernatorul Isarescu nu a propus si nu a sustinut nici o sursa de crestere a veniturilor nationale, si nici nu a solicitat stoparea coruptiei si a risipei din banii publici. Guvernatorul Isarescu si Consiliul de Administratie al BNR au hotarat, fara sa anunte Parlamentul, ca rezerva valutara a poporului roman sa fie depozitata in banci americane pentru o dobanda de circa 1%, iar guvernul Boc au luat imprumuturi de la FMI si de alte banci, inclusiv americane, de peste 30 de miliarde euro cu o dobanda de 3,5-10%. Pentru astfel de manevre a fost, bineinteles, nevoie de taieri de salarii si pensii, concedieri de bugetari, desfiintari de IMM-uri, mariri de TVA si impozite etc. Insa in caz ca s-ar fi gasit cineva sa-i traga la raspundere pentru acest masacru financiar pe respectivii, aceesi lege 312 din 2004 prevede ca membrii Consiliului de Administratie al BNR nu raspund civil sau penal. Ei au doar drepturi, printre care se regasesc indemnizatii de 90 000 – 100 000 euro pe luna, sau participarile la profit, pe care si le stabilesc singuri si nesiliti de nimeni.
DEZVăLUIRI INCENDIARE.
15 Mar 2016

Mugur Isărescu denunțat de Alina Măgureanu că făcea TRAFIC DE INFLUENȚĂ LA BĂNCI pentru ca acestea să acorde unor persoane credite fără garanții. Astăzi urlă împotriva acestor credite ca să oprească Legea Dării în Plată. Nota Redacției: Observați cum Presa de propagandă a Sistemului a vorbit ieri despre denunțul referitor la uciderea lui Codruț Marta, despre denunțul referitor la Vila lui Crin Antonescu, dar a tăcut mâlc și a cenzurat denunțul referitor la traficul de influență a lui Mugur Isărescu. Părțile din Denunțul Alinei Măgureanu și al lui Florin Mihai Ghiulbenghian în care aceștia îl denunță pe Mugur Isărescu pentru trafic de influență.
DENUNțUL LEGAT
15 Mar 2016

de primul trafic de influență a lui Mugur Isărescu "1. În fapt, în cursul anului 2009, familia Măgureanu Maria şi Virgil au depus documentaţia şi a obţinut PUZ-ul în vederea edificării unui bloc cu o suprafaţă de circa 3000 metri pătraţi pe terenul ce îl deţineau în Bucureşti, str. Zăgazului nr. 4, Sector 1. În vederea finanţării construcţiei, familia Măgureanu Maria şi Virgil au contractat un credit de la BRD Group Societe Generale SA în valoare de 2.800.000 Euro. Respectivul credit a fost obţinut prin trafic de influenţă la nivelul conducerii Băncii Naţionale a României, prin apelarea la vechea cunoştinţă a lui Măgureanu Virgil, numitul Isărescu Mugur Constantin, în acel moment Guvernator al BNR, subsemnata Măgureanu Alina Ioana fiind martor ocular la apelurile telefonice efectuate de către Măgureanu Virgil către Isărescu Mugur Constantin şi în decursul cărora s-a discutat explicit despre influenţarea funcţionarilor BRD Group Societe Generale SA în vederea acordării creditului nominalizat.
ISăRESCU MUGUR CONSTANTIN
15 Mar 2016

a apelat la (...) în vederea acordării creditului respectiv cu derogare de la normele bancare în vigoare. Creditul respectiv a fost aprobat imediat după intervenţia numitului Isărescu Mugur Constantin la conducerea BRD Group Societe Generale SA. Nu avem cunoştinţă dacă pentru intervenţia respectivă numitul Isărescu Mugur Constantin a fost recompensat în vreun fel de către Măgureanu Virgil, dar avem cunoştinţă de faptul că Măgureanu Virgil l-a vizitat de mai multe ori pe Isărescu Mugur Constantin în biroul acestuia din Banca Naţională a României în perioada respectivă. ________________________________________
DENUNțUL LEGAT
15 Mar 2016

de al doilea trafic de influență a lui Mugur Isărescu 2. "În cursul anului 2008, subsemnata Măgureanu Alina Ioana am aflat prin intermediul soţului meu, Măgureanu Marian, faptul că socrul meu, numitul Măgureanu Virgil, a decis să construiască o făbricuţă de procesare a prunelor şi altor fructe de pădure în localitatea lui de baştină, anume Giurtelecul Hododului. În acest sens a început demersurile în vederea obţinerii de fonduri europene nerambursabile în valoare de 2 milioane de euro pentru firma sa, SC Afinul SRL Potrivit denunţului, "în vederea asigurării cofinanţării necesare finalizării proiectului, Măgureanu Virgil i-a solicitat lui Isărescu Mugur Constantin să intervină la conducătorii băncilor Veneto Banca (cumpărată ulterior de Unicredit Ţiriac Bank) şi Banca Transilvania, astfel încât să i se aprobe sumele necesare, în valoare de 2 milioane de euro". Alina Măgureanu mai precizează: "Am asistat personal la câteva discuţii telefonice între Măgureanu Virgil şi Isărescu Mugur Constantin având că subiect aceste solicitări. Din cunoştinţele mele, ulterior discuţiilor cu Isărescu Mugur Constantin, Măgureanu Virgil şi-a exprimat satisfacţia privind rezultatul intervenţiilor, explicându-ne mie şi soţului meu că Isărescu Mugur Constantin i-a sunat personal pe preşedinţii a două băncii şi că în câteva zile i s-a rezolvat favorabil solicitarea de credite. Nu am cunoştinţă despre vreo sumă de bani sau alte cadouri pe care Măgureanu Virgil le-ar fi dat lui Isărescu Mugur în schimbul acestor intervenţii.
DENUNțUL LEGAT DE
15 Mar 2016

al treilea trafic de influență a lui Mugur Isărescu 3. Ulterior aprobării proiectului şi alocării fondurilor europene, precum şi ulterior obţinerii creditelor de la cele două instituţii bancare, Măgureanu Virgil a întocmit mai multe documente false şi situaţii contabile, ajutat de către Şuteu Ramona şi Marinescu Gabriel, astfel încât să justifice cheltuirea sumelor de bani şi deturnarea lor". Potrivit denunţului, în cursul anului 2013, Virgil Măgureanu a întâmpinat dificultăţi economice în punerea în funcţiune a fabricii Afinul SRL şi a intrat în incapacitatea de returnare a creditelor contractate. "În acest sens a apelat din nou la Isărescu Mugur Constantin pentru ca acesta să intervină la conducerile celor două bănci în vederea aprobării rescadentarii creditelor şi majorării valorii acestora", se mai precizează în document. La rândul său, Florin Mihai Ghiulbenghian susţine că a asistat personal la două astfel de discuţii şi de asemenea l-a condus, în calitate de şofer temporar, pe Măgureanu Virgil până la sediul BNR în vederea unor întâlniri cu Isărescu Mugur Constantin.
ACESTA PRECIZEAZă:
15 Mar 2016

"Ulterior uneia dintre întâlniri m-am deplasat împreună cu Măgureanu Virgil la sediul Unicredit Ţiriac Bank din B-dul Poligrafiei unde, în cursul întâlnirii cu funcţionari bancari, a fost evident faptul că preşedintele respectivei bănci, Răsvan Radu, fusese contactat de către Isărescu Mugur Constantin şi dispusese rezolvarea favorabilă a cererilor lui Măgureanu Virgil. Denunţuri explozive despre Crin Antonescu, Mugur Isărescu, Andrei Chiliman şi alţii * Alina Măgureanu: "Creditul respectiv a fost aprobat imediat după intervenţia numitului Isărescu Mugur Constantin la conducerea BRD Group Societe Generale SA" O doamnă supărată pe fostul soţ -Marian Măgureanu (fiul lui Virgil Măgureanu, fost şef al SRI), cu care are mai multe procese în instanţă - am numit-o pe Alina Ioana Măgureanu, a depus la DNA mai multe denunţuri privitoare la fapte de corupţie despre care susţine că au fost săvârşite de Dragoş Dobrescu, Elan Schwartzenberg, Mugur Isărescu, Crin Antonescu, Adina Vălean, Sorin Oprescu, Andrei Chiliman, Irina Socol şi alţii. Gest în care a fost sprijinită de fundaţia EURHONEST, condusă de Florin Ghiulbenghian, care, cu această ocazie, a mai făcut şi alte denunţuri.
RELATăM, MAI JOS,
15 Mar 2016

părţi din denunţuri. * ACTUALIZARE 11:01 Alina Măgureanu: "Am fost întrebată de ce am stat așa mult până să depun informații la DNA. Spun deschis, de FRICĂ!" Alina Măgureanu a declarat într-o postare pe pagina sa de Facebook, că nu a ieşit în faţă mai devreme cu informaţiile pe care le deţinea, de frică. "Am început de aproximativ 2 ani să ajut autoritățile în diverse dosare, dar după prima vizită, fosta familie mi-a transmis că dacă spun ceva din câte am văzut, mă vor distruge! Mi-au mai spus că legea sunt ei în această țară și că oricum nu voi rezolva nimic. Sincer, nu am mari speranțe că se va rezolva ceva, eu îmi fac datoria de a spune ce am văzut", a scris Alina Măgureanu pe pagina sa de Facebook. Aceasta a precizat câteva exemple prin care familia Măgureanu i-a inspirat frica: "1. În data de 18.12.2014 familia Măgureanu a început un proces împotriva mamei mele pretinzând că dânșii sunt proprietarii reali ai terenului și casei ei!?!? Nu au prezentat nici o probă și totuși procesul a început și continuă într-un mod ciudat. Uneori Virgil Măgureanu intră, înaintea procesului, în biroul judecătoriilor. Alteori, judecătoarea, la cererea foștilor socrii, dă pe toată lumea afară din sală, inclusiv avocații, și pune presiune pe mama mea, rămasă fără apărarea prevăzută de constituție. 2. Marian Măgureanu, a schimbat încuietorile casei mamei, aceasta a depus plângere la poliție. După ce Poliția Snagov a încadrat cazul la "tulburare de posesie" și ulterior "violare de domiciliu", brusc au cerut Parchetului Ilfov clasarea cazului. Parchetul a dispus clasarea cazului neluând în considerare declarațiile contradictorii și false ale lui Marian Magureanu, iar procurorul șef a emis o soluție pe care îmi permit să o cataloghez drept o mare confuzie voită între bunul mamei și bunul deținut în comun de mine și fostul soț. Mama a atacat din nou decizia.
3. M-AM TREZIT
15 Mar 2016

cu conturile personale blocate, inclusiv contul de alocație al copilului, pentru o presupusă datorie a unei firme a soțului către o firmă de pază. Aceasta firmă avea un contract de pază pentru niște vile, ale firmei lui Marian Măgureanu, de la Predeal. Cum au reușit? Nimeni nu înțelege, dar trebuie să mă judec și cu firma Allistar Security. 4. Actele firmei mele au ajuns în seiful lui Virgil Măgureanu, iar când le-am cerut, dânsul mi-a transmis că "dacă vin, voi face cunoștință cu asfaltul, de la etajul 3" 5. Acum câteva luni, mașina pe care o foloseam a dispărut din fața casei, am aflat ulterior că a luase fostul soț. Precizez că îmi schimbasem domiciliul curând și în mod normal nu ar fi avut de unde să știe unde locuiesc, decât dacă aș fi fost urmărită. 6. De 2 ani, sunt urmărită aproape continuu, în țară și în afara ei. Fostul soț a postat poze cu mine pe profilul său de facebook, făcute într-un spațiu privat,undeva, în afara țării. Am depus plângere la poliție, dar iarăși nu am mari speranțe.... 7. După ce am fost în fosta locuința (sunt singura persoana care are domiciliul legal acolo) pentru a lua cateva din lucrurile copilului, mi s-a făcut plângere penală pentru spargere de locuință și furt de către Maria Măgureanu. Reacția poliției a fost toatal exagerată, am fost dusă aproape pe sus la secție pentru declarații, iar fostul soț îmi transmitea ironic informații care ar fi trebuit să rămână doar la poliție. A durat un an până să se claseze cazul din lipsă de probe. Ca și completare, Comisarul Lupu de la Secția 2, care a instrumentat cazul, a fost arestat și sudpendat din funcție pentru abuz în serviciu...
8. FOSTUL SOț MI-A INTENTAT
15 Mar 2016

proces, cerându-mi daune de 10.000 de euro, pentru că îl denigrez. Un nou proces, timp și bani pierduți..... 9. În pofida proprietăților și luxului afișat de Familia Măgureanu, judecătorii au stabilit, în urma unei judecăți "drepte și echitabile", o pensie de 69 ron pentru copilul nostru. Toate acestea sunt doar o parte dintre presiunile la care sunt supusă pentru a păstra TĂCEREA...". (I.D.) ----- "Prin prezenta dorim să vă aducem la cunoştinţă faptele descrise mai jos, comise de următorii: a. Antonescu George-Crin-Laurenţiu, senator în Senatul României, fost Preşedinte interimar al Româ¬niei (...); b. Vălean Adina-Ioana, europarlamentar în Parlamentul European (...); c. Măgureanu Marian, om de afaceri, asociat în firma Romprest Service SA (...); d. Măgureanu Maria, pensionară, mama omului de afaceri Măgureanu Marian (...); e. . Măgureanu Virgil, pensionar, tatăl omului de afaceri Măgureanu Marian (...); f. Biriş Ion Andrei, om de afaceri, asociat în firma BDG Import SRL, ginere al lui Măgureanu Virgil şi Maria prin căsătorie cu Măgureanu Anca Andreea (...); g. Isărescu Mugur Constantin, Guvernator al Băncii Naţionale a României (...); h. Dobrescu Dragoş, om de afaceri, asociat în firma Romprest Service SA (...).
"I. FLORIAN WALTER,
15 Mar 2016

om de afaceri, asociat în firma Romprest Service SA (...); j. Chiliman Andrei-Ioan, primar al Sectorului 1 Bucureşti (...); k. Oprescu Sorin, primar General al Municipiului Bucureşti (...), fapte ce constituie, în opinia noastră, infracţiuni extrem de grave, care atentează la valori morale fundamentale. (...) Denunțul legat de primul trafic de influență a lui Mugur Isărescu În fapt, în cursul anului 2009, familia Măgureanu Maria şi Virgil au depus documentaţia şi a obţinut PUZ-ul în vederea edificării unui bloc cu o suprafaţă de circa 3000 metri pătraţi pe terenul ce îl deţineau în Bucureşti, str. Zăgazului nr. 4, Sector 1. În vederea obţinerii PUZ-ului de la Primăria Municipiului Bucureşti şi a autorizaţiei de construcţie de la Primăria Sectorului 1, Biriş Ion Andrei a solicitat suma de 150.000 de Euro pentru a achita şpăgile cerute de funcţionari publici din aceste instituţii, motivând această valoarea prin faptul că terenul era încadrat în zona verde V3B - Complexe şi Baze Sportive şi nu se putea aprobă legal construirea acolo a unui imobil de asemenea dimensiuni. Biriş Ion Andrei a avansat el aceste sume, iar ulterior aprobării creditului fraudulos de la BRD Group Societe Generale SA (astfel cum este descris în paragraful ulterior), Măgureanu Marian a scos din bancă suma de 150.000 Euro folosind acte justificative false şi i-a restituit-o lui Biriş Ion Andrei. Cei 150.000 de Euro au fost înmânaţi de către Măgureanu Marian lui Biriş Ion Andrei în casă şi în prezenţa lui Măgureanu Maria, subsemnata Măgureanu Alina Ioana fiind martor ocular la această operaţiune. Nu am cunoştinţă căror funcţionari din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti şi Primăriei Sectorului 1 Bucureşti a plătit Biriş Ion Andrei aceste sume.
ÎN VEDEREA FINANţăRII
15 Mar 2016

construcţiei, familia Măgureanu Maria şi Virgil au contractat un credit de la BRD Group Societe Generale SA în valoare de 2.800.000 Euro. Respectivul credit a fost obţinut prin trafic de influenţă la nivelul conducerii Băncii Naţionale a României, prin apelarea la vechea cunoştinţă a lui Măgureanu Virgil, numitul Isărescu Mugur Constantin, în acel moment Guvernator al BNR, subsemnata Măgureanu Alina Ioana fiind martor ocular la apelurile telefonice efectuate de către Măgureanu Virgil către Isărescu Mugur Constantin şi în decursul cărora s-a discutat explicit despre influenţarea funcţionarilor BRD Group Societe Generale SA în vederea acordării creditului nominalizat. Isărescu Mugur Constantin a apelat la (...) în vederea acordării creditului respectiv cu derogare de la normele bancare în vigoare. Creditul respectiv a fost aprobat imediat după intervenţia numitului Isărescu Mugur Constantin la conducerea BRD Group Societe Generale SA. Nu avem cunoştinţă dacă pentru intervenţia respectivă numitul Isărescu Mugur Constantin a fost recompensat în vreun fel de către Măgureanu Virgil, dar avem cunoştinţă de faptul că Măgureanu Virgil l-a vizitat de mai multe ori pe Isărescu Mugur Constantin în biroul acestuia din Banca Naţională a României în perioada respectivă.
DENUNțUL LEGAT DE VILA
15 Mar 2016

lui Crin Antonescu În cursul anului 2010, în perioada în care imobilul se află în construcţie şi nu fusese finalizat, am fost vizitaţi pe şantierul imobilului de mai multe ori de către Vălean Adina-Ioana, europarlamentar, devenită soţia lui Antonescu George-Crin-Laurenţiu din septembrie 2009, precum şi de către o arhitectă angajată de această. Motivul vizitelor era achiziţionarea unui apartament de lux constituit din două apartamente ale imobililui menţionat şi care urmă să fie finalizat conform dorinţelor soţilor Antonescu George-Crin-Laurenţiu şi Vălean Adina-Ioana. În acest sens s-au încheiat în dată de 10.12.2010 la BNP Nedelcu Cristian Traian două antecontracte de vânzare-cumpărare între Măgureanu Maria şi Vălean Adina Ioana. În urmă presiunilor exercitate de Dobrescu Dragoş şi Walter Florian, Măgureanu Marian, având acordul lui Măgureanu Maria şi Virgil, a decis vânzarea apartamentelor către Antonescu George-Crin-Laurenţiu şi Vălean Adina-Ioana la o valoare mult sub preţul de piaţă (valorea fiind diminuată cu circa jumătate), urmând că diferenţa de preţ până la valoarea reală să fie achitată de Romprest indirect, prin achiziţionarea unui apartament în acelaşi imobil dar la o valoare supraevaluată, astfel încât să compenseze pierderea financiară, cumpărare ce s-a şi realizat ulterior.
DEOARECE FAMILIA ANTONESCU
15 Mar 2016

George-Crin-Laurenţiu şi Vălean Adina-Ioana nu puteau justifică legal faptul că dispuneau de banii necesari achiziţionării apartamentului, chiar şi la valoarea diminuată, Măgureanu Marian a fost de acord cu efectuarea unei expertize imobiliare de către un expert agreat al BRD Group Societe Generale SA, în beneficiul şi pentru cei doi cumpărători, care să constituie baza legală pentru acordarea unui împrumut de către BRD Group Societe Generale SA, astfel încât sumele plătite de cei doi cumpărători să fie corespunzătoare declaraţiilor oficiale de avere. Contractul de vânzare-cumpărare s-a încheiat astfel în condiţii ilegale, prin declarea de date false în faţă notarilor, atât la încheierea ipotecii imobiliare cât şi la acordarea creditului ipotecar către familia Antonescu George-Crin-Laurenţiu şi Vălean Adina-Ioana.
ÎN URMA ACESTUI FAVOR
15 Mar 2016

făcut celor doi soţi, Măgureanu Marian, Walter Florian şi Dobrescu Dragoş i-au solicitat lui Antonescu George-Crin-Laurenţiu să intervină la Primăria Sectorului 1 Bucureşti în vederea asfaltării străzii Zăgazului, viabilizării terenului prin racordarea la utilităţile publice şi prelungirea contractelor de salubrizare încheiate între Romprest şi Primăria Sectorului 1 Bucureşti, precum şi majorarea valorii acestora, lucruri care s-au realizat integral. Suplimentar, doresc să menţionez că în perioada respectivă urmă să se aprobe proiectul unei şosele rutiere ce traversa parcul Bordei şi traseul acesteia era prevăzut a fi extrem de aproape de imobilul din str. Zăgazului nr.4. Măgureanu Marian i-a solicitat în prezenţa mea lui Vălean Adina-Ioana să intervină la conducerea Primăriei Municipiului Bucureşti pentru stoparea respectivului proiect rutier ce ar fi diminuat mult valoarea de piaţă a imobilului menţionat. Am cunoştinţă de faptul că Vălean Adina-Ioana personal a făcut intervenţii pe lângă soţul ei, iar acesta a intervenit personal la Primarul General şi consilierii liberali din Consiliul General al Municipiului Bucureşti pentru blocarea proiectului".
DENUNțUL LEGAT DE
15 Mar 2016

al doilea trafic de influență a lui Mugur Isărescu * Alina Măgureanu: "Măgureanu Virgil i-a solicitat lui Isărescu Mugur Constantin să intervină la conducătorii băncilor Veneto Banca (...) şi Banca Transilvania astfel încât să i se aprobe sumele necesare, în valoare de 2 milioane de euro" Florin Ghiulbenghian, preşedinte al Fundaţiei Europene pentru Bună Guvernare şi Prevenirea Corupţiei EurHONEST şi Alina Ioana Măgureanu, fosta noră a lui Virgil Măgureanu, îl acuză pe Guvernatorul Băncii Naţionale a României Mugur Isărescu de trafic de influenţă, potrivit unui denunţ pe care cei doi susţin că l-au depus, ieri la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).
ALINA MăGUREANU
15 Mar 2016

susţine: "În cursul anului 2008, subsemnata Măgureanu Alina Ioana am aflat prin intermediul soţului meu, Măgureanu Marian, faptul că socrul meu, numitul Măgureanu Virgil, a decis să construiască o făbricuţă de procesare a prunelor şi altor fructe de pădure în localitatea lui de baştină, anume Giurtelecul Hododului. În acest sens a început demersurile în vederea obţinerii de fonduri europene nerambursabile în valoare de 2 milioane de euro pentru firma sa, SC Afinul SRL. În vederea aprobării proiectului finanţat din fonduri europene, Măgureanu Virgil i-a cooptat pe Marinescu Gabriel, inginer care lucrase în domeniul industriei alimentare, şi pe Şuteu Ramona, în calitate de expert contabil şi a cărei soră lucra în sistemul bancar. Cei trei au elaborat şi depus un proiect de accesare de fonduri europene, iar Măgureanu Virgil a intervenit la conducerea FDAR din acea perioadă în vederea aprobării cât mai urgenţe a solicitării sale. Documentaţia depusă iniţial la FDAR a fost complet modificată pe parcursul derulării proiectului, rezultând o fabrică cu capacitate industrială de procesare fructe şi legume, mult peste valorile înscrise în proiectul iniţial".
POTRIVIT DENUNţULUI,
15 Mar 2016

"în vederea asigurării cofinanţării necesare finalizării proiectului, Măgureanu Virgil i-a solicitat lui Isărescu Mugur Constantin să intervină la conducătorii băncilor Veneto Banca (cumpărată ulterior de Unicredit Ţiriac Bank) şi Banca Transilvania, astfel încât să i se aprobe sumele necesare, în valoare de 2 milioane de euro". Alina Măgureanu mai precizează: "Am asistat personal la câteva discuţii telefonice între Măgureanu Virgil şi Isărescu Mugur Constantin având că subiect aceste solicitări. Din cunoştinţele mele, ulterior discuţiilor cu Isărescu Mugur Constantin, Măgureanu Virgil şi-a exprimat satisfacţia privind rezultatul intervenţiilor, explicându-ne mie şi soţului meu că Isărescu Mugur Constantin i-a sunat personal pe preşedinţii a două băncii şi că în câteva zile i s-a rezolvat favorabil solicitarea de credite. Nu am cunoştinţă despre vreo sumă de bani sau alte cadouri pe care Măgureanu Virgil le-ar fi dat lui Isărescu Mugur în schimbul acestor intervenţii.
DENUNțUL LEGAT
15 Mar 2016

de al treilea trafic de influență a lui Mugur Isărescu Ulterior aprobării proiectului şi alocării fondurilor europene, precum şi ulterior obţinerii creditelor de la cele două instituţii bancare, Măgureanu Virgil a întocmit mai multe documente false şi situaţii contabile, ajutat de către Şuteu Ramona şi Marinescu Gabriel, astfel încât să justifice cheltuirea sumelor de bani şi deturnarea lor". Potrivit denunţului, în cursul anului 2013, Virgil Măgureanu a întâmpinat dificultăţi economice în punerea în funcţiune a fabricii Afinul SRL şi a intrat în incapacitatea de returnare a creditelor contractate. "În acest sens a apelat din nou la Isărescu Mugur Constantin pentru ca acesta să intervină la conducerile celor două bănci în vederea aprobării rescadentarii creditelor şi majorării valorii acestora", se mai precizează în document.
LA RâNDUL SăU,
15 Mar 2016

Florin Mihai Ghiulbenghian susţine că a asistat personal la două astfel de discuţii şi de asemenea l-a condus, în calitate de şofer temporar, pe Măgureanu Virgil până la sediul BNR în vederea unor întâlniri cu Isărescu Mugur Constantin. Acesta precizează: "Ulterior uneia dintre întâlniri m-am deplasat împreună cu Măgureanu Virgil la sediul Unicredit Ţiriac Bank din B-dul Poligrafiei unde, în cursul întâlnirii cu funcţionari bancari, a fost evident faptul că preşedintele respectivei bănci, Răsvan Radu, fusese contactat de către Isărescu Mugur Constantin şi dispusese rezolvarea favorabilă a cererilor lui Măgureanu Virgil. * Virgil Măgureanu, acuzat că a accesat fonduri europene, folosind documente false - partea I
ÎN CURSUL LUNII NOIEMBRIE
15 Mar 2016

2014 subsemnatul Ghiulbenghia Florin Mihai am fost anunţat telefonic de funcţionari bancari de la Unicredit Ţiriac Bank şi de la Banca Transilvania - sucursala Zalău în privinţa faptului că Măgureanu Virgil depusese documente false în vederea rescadentarii creditelor şi majorării valorii acestora. Verificând cele comunicate de funcţionarii bancari, am constatat că aceştia aveau dreptate, i-am anunţat că îmi dau demisia şi plec de la Măgureanu Virgil şi le-am comunicat că voi face plângeri penale în privinţa acestor aspecte, lucru pe care i-am sfătuit şi pe ei să facă. Cu acea ocazie am constatat de asemenea că Şuteu Ramona şi (...), la cererea lui Măgureanu Virgil şi în strânsă colaborare cu Marinescu Gabriel, au întocmit şi depus la cele două bănci situaţii financiare falsificate ale SC Afinul SRL".
ALINA MăGUREANU
15 Mar 2016

a mai scris: "Ştiu că în cursul anilor 2011-2012 fabrica de la Cehul Silvaniei a fost dată în folosinţă şi a produs cantităţi limitate de produse (în special sucuri de măr şi de afine) în perioada probelor tehnologice. În mod normal, deşi normele impun distrugerea produselor rezultate din probe tehnologice, Măgureanu Virgil a decis să vândă acele produse şi acest lucru a continuat, din câte am cunoştinţă, şi în cursul anului 2014. Produsele aveau termen de garanţie de 6 luni, astfel încât Marinescu Gabriel a procedat la scoaterea etichetelor originale de pe produse şi aplicarea de noi etichete, cu o nouă dată de fabricaţie, astfel încât produsele să pară vandabile. Aceste produse cu garanţie expirată au fost livrate şi către firma MegaImage, ocazie cu care această a refuzat câteva loturi din cauza aspectului neconform al sucurilor îmbuteliate. În operaţiunea de falsificare a datei de valabilitate a produselor, Marinescu Gabriel a fost ajutat de câţiva angajaţi ai fabricii de la Cehul Silvaniei care pot depune mărturie în acest sens". Denunţătorii spun că au suspiciuni rezonabile că Măgureanu Virgil se face vinovat de constituire de grup infracţional organizat, fals intelectual şi uz de fals în acte publice, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, spălare de bani şi comercializarea de produse alterate, că Marinescu Gabriel şi Şuteu Ramona se fac vinovaţi de aderare la grup infracţional organizat, complicitate la fals intelectual şi uz de fals în acte publice, complicitate la spălare de bani şi complicitate la comercializarea de produse alterate, şi că Mugur Constantin Isărescu se face vinovat de trafic de influenţă.
* VIRGIL MăGUREANU,
15 Mar 2016

acuzat că a accesat fonduri europene, folosind documente false - partea II Florin Ghiulbenghian mai susţine că a fost solicitat în cursul anului 2014 de către Virgil Măgureanu să preia conducerea fabricii de sucuri şi gemuri proprietatea SC Afinul SRL situată în Cehul Silvaniei. "Cu această ocazie am procedat la auditarea activităţii SC Afinul SRL", arată acesta în denunţ: "Cu ocazia auditului am constatat următoarele: a. Măgureanu Virgil împreună cu Marinescu Gabriel au accesat, folosind documente falsificate, fonduri europene nerambursabile în cadrul unui proiect finanţat de FDAR. În baza unei înţelegeri infracţionale cu reprezentanţii unor societăţi comerciale din Baia Mare au întocmit în fals 3 oferte pentru construcţii-montaj şi import utilaje din China. Falsificarea s-a produs inclusiv la selectarea utilajelor ce au fost livrate din China, relaţia comercială cu producătorul fiind stabilită de către Măgureanu Virgil înainte de demararea procedurii de selecţie de oferte. Valoarea grantului acordat de FDAR pentru proiectul SC Afinul SRL se ridică la două milioane euro.
B. ULTERIOR FINALIZăRII
15 Mar 2016

fabricii, SC Afinul SRL s-a găsit în imposibilitatea finanţării producţiei şi nu a avut fonduri nici pentru achitarea ratelor la creditele obţinute de la Banca Transilvania şi Intesa SanPaolo Bank. Pentru obţinerea de noi credite bancare, Măgureanu Virgil şi Marinescu Gabriel au redactat şi semnat în fals în cursul anului 2014 două contracte comerciale (unul cu o societate comercială din Ungaria, Sikomar) pe care le-au cesionat ambelor bănci, obţinând în acest fel noi linii de credit pentru SC Afinul SRL. Menţionez că în cursul lunii noiembrie 2014 am fost contactat de un reprezentant comercial al societăţii maghiare, ocazie cu care am constatat personal că nu există nici un contract comercial între această şi SC Afinul SRL. De asemenea, pentru prelungirea rambursării creditelor deja contractate, Măgureanu Virgil şi Marinescu Gabriel au întocmit şi prezentat băncilor în mai multe rânduri, începând cu anul 2013, documente contabile falsificate.
C. ÎN A DOUA JUMăTATE
15 Mar 2016

a anului 2014, aflându-se într-o gravă criză financiară, Măgureanu Virgil i-a contactat pe Rizel Iancu, proprietar real al SC S AVDI ZEDEK Internaţional SRL, şi pe Barbu Tiberiu, consultant financiar, solicitându-le să găsească orice soluţie de finanţare a SC Afinul SRL. Astfel, Măgureanu Virgil i-a solicitat lui Rizel Iancu să îi obţină instrumente bancare ce puteau fi folosite la obţinerea de către SC Afinul SRL a unor noi credite, ştiind că respectivele instrumente bancare sunt false. În acest sens, Măgureanu Virgil împreună cu Iancu Rizel au încercat să cumpere CET Oradea, societate aflată în lichidare cu lichidator desemnat Muşat şi Asociaţii, emiţând către BCR o scrisoare de garanţie bancară în valoare de 1 milion de euro din partea unei entităţi nebancare. Când au apărut problemele cu confirmarea scrisorii de garanţie bancare, Măgureanu Virgil mi-a solicitat să iau legătură cu avocatul lichidatorului şi să încerc rezolvarea situaţiei. Când am avut certitudinea faptului că Rizel Iancu a încercat să folosească instrumente bancare falsificate, l-am informat pe Măgureanu Virgil privind falsurile şi i-am solicitat să oprească orice colaborare cu Rizel Iancu.
D. LA SFâRşITUL ANULUI
15 Mar 2016

2014, Măgureanu Virgil, împreună cu Barbu Tiberiu au încercat să folosească instrumentele bancare false furnizate de Rizel Iancu în vederea obţinerii de credite şi de la alte instituţii bancare. Au contactat în acest sens Garanti Bank, agenţia Voluntari, şi au avut mai multe discuţii şi schimburi de e-mail-uri cu directorul agenţiei Voluntari, d-ul Marcu Ion. Menţionez faptul că d-ul Marcu Ion a fost adus la Măgureanu Virgil de către Barbu Tiberiu şi a fost prezentat că o persoană care deja facilitase un credit important către o societate comercială unde Barbu Tiberiu era angajat/asociat. Specific de asemenea că Barbu Tiberiu avea clară situaţia infracţională a utilizării de documente bancare falsificate, chiar eu făcându-i această prezentare la solicitarea lui Măgureanu Virgil. e. Ţinând cont de aspectele menţionate mai sus, mi-am prezentat demisia din funcţia de Director General al SC Afinul SRL în cursul lunii decembrie 2014, nedorind să fiu implicat în activităţile infracţionale ale respectivului grup condus şi coordonat de Măgureanu Virgil".
* "DOBRESCU DRAGOş
15 Mar 2016

şi Schwartzenberg Elan - sunt ordonatorii asasinatului lui Codruţ Marta" Într-un prim denunţ, Alina Măgureanu I-a denunţat pe omul de afaceri Dragoş Dobrescu, asociat în SC Romprest SA, domiciliat în Bucureşti şi pe Elan Schwartzenberg. Denunţul precizează: "În cursul anului 2012, în luna martie, în data de 10 martie - sâmbăta, am participat la un prânz la o casă din comună Izvorani (...). La masă mai erau prezenţi ca invitaţi următoarele persoane: Măgureanu Marian, soţul meu la acel moment, Dobrescu Dragoş împreună cu soţia/concubina, Lăcustă Diana, Schwartzenberg Elan (...) împreună cu soţia lui, Anghel Venera, soţia lui Sorin Anghel, gazdele petrecerii.
LA MASA RESPECTIVă,
15 Mar 2016

ţinând cont de legăturile de prietenie foarte vechi între cei prezenţi, principalul subiect de discuţie a fost situaţia creată de ancheta DNA şi DIICOT Braşov în privinţa cazului Nemeş de evaziune fiscală din operaţiuni ilegale cu produse petroliere. Cu acea ocazie am aflat că Schwartzenberg Elan împreună cu Dobrescu Dragoş erau şi ei implicaţi în respectiva fraudă. De asemenea s-a discutat în clar că numitul Marta Codruţ, în acel moment director de cabinet al lui Blejnar Sorin, Preşedinte al ANAF, ştia deja prea multe detalii şi despre alte afaceri ale celor doi, şi că o sumă de 10 milioane de euro nu le putea fi restituită deoarece numai Marta Codruţ cunoştea detaliile despre banca şi contul în care se află. Atmosfera de la masă a fost tensionată datorită acestor discuţii, mai ales din momentul în care Dobrescu Dragoş a declarat că Marta Codruţ trebuie să fie lichidat şi a precizat că urmează să îngroape cadavrul într-o pădure, precizând textual: «Băi, ăsta acum se joacă cu noi? I-am dat mână liberă şi el acum se apucă să ciripească? Gata, Codruţ trebuie să dispară! Şi ştiu şi pădurea unde să-l îngropăm».
LA CâTEVA ZILE
15 Mar 2016

după această petrecere, soţul meu Măgureanu Marian a venit acasă extrem de şocat şi mi-a declarat că Dobrescu Dragoş şi Schwartzenberg Elan sunt extrem de periculoşi, că ştie că l-au lichidat deja pe Marta Codruţ şi că l-au îngropat într-o pădure, exact aşa cum şi declaraseră la masa respectivă şi mi-a precizat că nu se aştepta la aşa ceva şi a avut impresia la acel moment că cei doi glumesc. După alte câteva zile s-a anunţat oficial în presă dispariţia lui Marta Codruţ, ceea ce mi-a întărit convingerea că cei doi, Dobrescu Dragoş şi Schwartzenberg Elan, sunt ordonatorii asasinatului.
DENUNțUL LEGAT DE
15 Mar 2016

finanțarea ilegală a campaniei lui Traian Băsescu Doresc să menţionez în mod expres faptul că şi la această petrecere, precum şi la toate întâlnirile la care am participat alături de Dobrescu Dragoş şi Schwartzenberg Elan, se discuta deschis despre protecţia pe care aceştia o primeau în afacerile lor din partea lui Blejnar Sorin, şeful lui Marta Codruţ, din partea lui Comăniţă Victor, şeful Direcţiei Generale a Vămilor, din partea lui Tică Horaţiu, soţul Adelei, şefa de cabinet a preşedintelui României, Traian Băsescu, şi din partea lui Moldoveanu Daniel, consilier prezidenţial şi coordonatorul Centrului Naţional de Informaţii, structura din cadrul Preşedinţiei României care se ocupa cu coordonarea tuturor serviciilor secrete din România.
CEI DOI, DOBRESCU DRAGOş
15 Mar 2016

şi Schwartzenberg Elan, discutau deschis despre faptul că, în schimbul acestei protecţii de la cel mai înalt nivel pentru afacerile lor ilegale, ofereau în mod constant sume mari de bani, inclusiv au contribuit la finanţarea ilegală a campaniei electorale a lui Băsescu Traian în cadrul alegerilor prezidenţiale din 2009. Îmi aduc aminte cum, în anul 2009, la diverse petreceri la care participăm alături de ei împreună cu soţul meu, Măgureanu Marian, cei doi vorbeau frecvent despre colectarea de bani şi de la alte persoane pentru campania prezindenţială a lui Băsescu Traian, sumele la care se refereau fiind de ordinul milioanelor de euro. Arăt de asemenea că la numeoase petreceri organizate de Dobrescu Dragoş şi Schwartzenberg Elan în acei ani am participat alături de soţul meu, Măgureanu Marian, împreună cu Blejnar Sorin şi soţia acestui, cu Comăniţă Victor şi soţia acestuia, Andreea Diana, cu Tică Horaţiu şi soţia acestuia, Adela, la toate aceste petreceri discutându-se deschis despre afaceri ilegale, precum şi şpăgi şi comisioane plătite unor înalţi funcţionari publici şi demnitari români în schimbul protecţiei asigurate de aceştia. (...)
AVEM SUSPICIUNI REZONABILE
15 Mar 2016

că Dobrescu Dragoş şi Schwartzenberg Elan se fac vinovaţi de infracţiunile de instigare şi posibilă complicitate la omor calificat, constituire de grup infracţional organizat în vederea evaziunii fiscale cu consecinţe deosebit de grave, dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, finanţare ilegală de campanie electorală, obţinerea şi utilizarea de informaţii secrete de stat secrete de serviciu sau nepublice. (...) Doamna Procuror Şef, (...)vă rugăm să analizaţi dacă este cazul să extindeţi cercetările penale şi asupra numiţilor Blejnar Sorin, Comăniţă Victor, Tică Horaţiu şi Moldoveanu Daniel, deoarece avem suspiciuni rezonabile că aceştia au comis infracţiunile de aderare la un grup infracţional organizat, luare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, finanţare ilegală de campanie electorală, obţinerea şi utilizarea de informaţii secrete de stat secrete de serviciu sau nepublice şi chiar complicitate la infracţiunea de omor calificat, dacă, în urmă anchetei ce veţi derula, se va constata că cei nominalizaţi se fac vinovaţi şi ei de aceste fapte ".
* ACUZAţII DE CONSTITUIRE
15 Mar 2016

a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi trafic de influenţă, la prefectura Teleorman Florin Ghiulbenghian a făcut un denunţ şi împotriva lui Carmen Daniela Dan, prefect al Judeţului Teleorman, Gigi Dorinel Iancu, şef serviciu juridic în cadrul Instituţiei Prefectului - Judeţul Teleorman, Andreea Chelu, secretar al comunei Nenciuleşti, judeţul Teleorman şi Ion Georgescu, secretar al comunei Olteni. În denunţul către DNA se arată: "În cursul anului 2015, numitul Vîlcu Sandu, primarul comunei Nenciuleşti, judeţul Teleorman, a fost declarat incompatibil în urma deciziei ICCJ nr. 3192/16.10.2015, fapt ce a fost comunicat Instituţiei Prefectului Judeţului Teleorman de către Agenţia Naţională de Integritate în data de 23.10.2015. "Conform obligaţiilor prevăzute în Legea 176/2010, prefectul judeţului Teleorman, reclamata Dan Carmen Daniela, trebuia să dispună emiterea ordinului privind încetarea mandatului de primar pentru numitul Vîlcu Sandu, lucru care nu s-a întâmplat până acum.
DE ASEMENEA,
15 Mar 2016

în cursul anului 2013, numitul Marcusanu Emil, primarul comunei Olteni, judeţul Teleorman, a fost condamnat definitiv prin hotărârea nr. 1751/26.09.2013 a Curţii de Apel Bucureşti la pedeapsa de 1 an închisoare cu suspendare. În conformitate cu prevederile Legii nr. 393/2004 privind statutul aleşilor locali, prefectul judeţului Teleorman, reclamata Dan Carmen Daniela, trebuia să dispună emiterea ordinului privind încetarea mandatului de primar pentru numitul Marcusanu Emil, lucru care nu s-a întâmplat până acum. Conform procedurilor administrative, reclamatul Iancu Gigi Dorinel, în calitatea lui de şef serviciu juridic în cadrul Instituţiei Prefectului - Judeţul Teleorman, avea obligaţia întocmirii şi înaintării către Prefect a documentaţiei referitoare la emiterea celor două ordine privind încetarea mandatelor de primar ale celor nominalizaţi mai sus.
ÎN URMA INFORMAţIILOR
15 Mar 2016

primite de la colaboratorii Fundaţiei EurHONEST, a rezultat de asemenea că reclamatul Iancu Gigi Dorinel, în calitatea lui de şef serviciu juridic în cadrul Instituţiei Prefectului - Judeţul Teleorman, a întocmit mai multe adrese către secretarii celor două comune din Judeţul Teleorman, reclamaţii Chelu Andreea şi Georgescu Ion, solicitându-le să întocmească referatele obligatorii în vederea definitivării de către Instituţia Prefectului Judeţului Teleorman a documentaţiei referitoare la emiterea celor două ordine privind încetarea mandatelor de primar ale celor nominalizaţi mai sus. Reclamaţii Chelu Andreea şi Georgescu Ion au declarat angajaţilor celor două primarii unde îşi desfăşoară activitatea că au fost contactaţi de către reclamatul Iancu Gigi Dorinel şi de către Dan Carmen Daniela, prefect al Judeţului Teleorman, şi li s-a solicitat să nu întocmească respectivele referate, fiind asiguraţi că nu vor păţi nimic, mai ales prin prisma protecţiei promise de către Dragnea Liviu, fost Preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, fost vice-prim-ministru şi actual Preşedinte al PSD. Menţionăm de asemenea că în ultimele 2 luni, reclamaţii Iancu Gigi Dorinel şi Dan Carmen Daniela au comunicat celor doi secretari ai primăriilor de comună faptul că există o înţelegere între Dragnea Liviu şi Dâncu Vasile, vice-prim-ministru în Guvernul României, în sensul protejării celor 4 reclamaţi, astfel încât, prin influenţă exercitată, să fie favorizat în alegerile locale PSD-ul şi, mai ales, să fie evitate demiterea şi tragerea la răspunderea penală a celor 4 reclamaţi. Aceste alegaţii ale reclamanţilor Iancu Gigi Dorinel şi Dan Carmen Daniela au fost întărite de deciziile opace prin care, de la nivelul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţie Publice, prin semnătură vice-prim-ministrului Dîncu Vasile, au fost alocate către primăriile din Judeţul Teleorman sume mult mai
MULT MAI MARI
15 Mar 2016

decât se pot justifică prin decizii de bună guvernare, de exemplu alocarea sumei de 24,6 milioane lei către comună Ţigăneşti, judeţul Teleorman, pentru modernizarea drumurilor de interes local, o comună care nu dispune de canalizare şi care va trebui, ulterior execuţiei drumurilor, să le distrugă pentru a executa şi restul reţelelor edilitare". Ghiulbenghian spune că are suspiciuni rezonabile că Dan Carmen Daniela, Iancu Gigi Dorinel, Chelu Andreea şi Georgescu Ion se fac vinovaţi de constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi trafic de influenţă. * Alina Măgureanu: "Socol Irina (SIVECO) dădea familiei Măgureanu sume de bani ca răsplată pentru diverse intervenţii ale lui Măgureanu Virgil la autorităţi ale statului român" "Prin prezenta dorim să va aducem la cunoştinţă următoarele fapte care, în opinia noastră, pot constitui infracţiuni grave ce pun în pericol ordinea socială şi actul de înfăptuire a justiţiei, fapte comise de următorii: Muşat Lucia, avocat, domiciliată în Bucureşti; Măgureanu Virgil, pensionar, fostul socru al lui Măgureanu Alina Ioana (...) c. Socol Irina, preşedinta a SC SIVECO SA.
ASTFEL, SUBSEMNATUL GHIULBENGH
15 Mar 2016

Florin Mihai, în calitate de colaborator şi viitor asociat al lui Măgureanu Virgil (la momentul faptelor), am utilizat în cursul anului 2014 birourile societăţii ProRomania Consult SRL din Bucureşti, Piaţa Victoriei. În luna septembrie a anului 2014 am aflat din presă de arestarea d-nei Socol Irina, preşedinta firmei SIVECO SA. În a două zi după arestarea Irinei Socol, s-a prezentat la biroul lui Măgureanu Virgil o doamnă despre care am aflat ulterior că se numeşte Muşat Lucia şi că este avocata d-nei Socol Irina în dosarul penal în care fusese arestată respectiva. D-na Muşat era însoţită de Măgureanu Maria, soţia lui Măgureanu Virgil. D-na Muşat Lucia l-a informat pe Măgureanu Virgil referitor la conţinutul declaraţiilor date de Socol Irina la parchet, l-a anunţat că printre actele ridicate de poliţişti la percheziţie se aflau mai multe înscrisuri privitoare la plăţi făcute în decursul anilor de către SIVECO S.A., la ordinul d-nei Socol Irina, către Măgureanu Virgil şi firma acestuia, ProRomania Consult SRL, şi l-a prevenit în legătură cu faptul că urmează că parchetul să dispună audierea lui Măgureanu Virgil în cazul SIVECO. În cursul acelei nopţi, Măgureanu Virgil a ordonat celor două salariate ale sale (...) să caute toate actele referitoare la tranzacţiile efectuate cu SIVECO SA în decursul anilor şi să le completeze, astfel încât să se creeze aparenţa unor tranzacţii legale între cele două societăţi. Din discuţiile pe care le-am purtat cu cele două salariate ale lui Măgureanu Virgil a rezultat faptul că ProRomania Consult nu a prestat real nici un fel de activitate în folosul SIVECO SA care să justifice respectivele plăţi şi, de asemenea, că Măgureanu Virgil şi Măgureanu Maria primeau frecvent şi alte sume mari de bani cash de la Socol Irina în schimbul unor intervenţii făcute la diverse autorităţi ale statului în vederea facilitării câştigării de licitaţii.
SUBSEMNATA MăGUREANU
15 Mar 2016

Alina Ioana, în calitate de fosta nora a lui Măgureanu Virgil, declar că am văzut-o pe Muşat Lucia în numeroase ocazii în casa şi birourile familiei Măgureanu, fiind de notorietate prietenia ei foarte strânsă cu familia Măgureanu, precum şi faptul că Măgureanu Virgil este cel care a recomandat-o pe Muşat Lucia atât lui Socol Irina cât şi lui Walter Florian spre a fi angajată ca avocată. De asemenea, în cursul mariajului cu Măgureanu Marian, am luat la cunoştinţă direct de faptul că Socol Irina dădea familiei Măgureanu sume de bani ca răsplată pentru diverse intervenţii ale lui Măgureanu Virgil la autorităţi ale statului român şi am şi asistat în câteva rânduri, când mă aflăm împreună cu soţul meu în casa socrilor mei, la efectuarea unor astfel de plăţi. Nu îmi mai aduc aminte cu precizie la ce instituţii au fost făcute intervenţiile solicitate de Socol Irina şi la care asistasem involuntar la discuţiile dintre ea şi Măgureanu Virgil, cu excepţia celei făcute în cursul anului 2002-2003 în vederea livrării unor programe de calculator pentru Primăria Municipiului Bucureşti şi unde Socol Irina a solicitat aranjarea licitaţiei, prin eliminarea firmei Intrarom, şi ulterior a insistat pentru urgentarea efectuării plăţilor deşi, spunea ea, programele nu prea funcţionau. Am cunoştinţă de faptul că Măgureanu Virgil a discutat direct cu Băsescu Traian în legătură cu rezolvarea acestor aspecte, lucru care l-a povestit în cursul întâlnirilor cu Socol Irina, iar această a fost extrem de satisfăcută de rezolvarea rapidă a problemelor de la Primăria Bucureşti.
FAţă DE CELE RELATATE
15 Mar 2016

mai sus, subsemnaţii arătăm faptul că, în cursul unor întâlniri întâmplătoare cu (...), acesta ne-a declarat amândurora că, în calitate de (...), la ordinul lui Socol Irina a înmânat de lungul anilor în mai multe rânduri plicuri cu sume mari de bani precum şi alte bunuri de valoare lui Măgureanu Virgil şi Măgureanu Maria, în schimbul serviciilor prestate de acesta pentru firma SIVECO". * Ghiulbenghian şi Dobrescu Sebastian, denunţuri împotriva prim-procurorului Gheorghe Mihai "Prin prezenţa dorim să vă aducem la cunoştinţă faptele descrise mai jos, comise de următorii: Gheorghe Mihai, prim-procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov; Gheorghe Brînduşa-Elena, judecătoare, Tribunalul Bucureşti; c. Cimpoieru Vasile, primarul oraşului Bragadiru, fapte ce constituie, în opinia noastră, infracţiuni grave, care atentează la valori morale fundamentale (deontologie profesională, jurământ de credinţă al profesiei, dăruire, corectitudine, decentă) şi care provoacă, în sânul societăţii în care trăim, neîncredere în Justiţie şi în capacitatea magistraţilor de a judecă corect şi echitabil faptele ce le sunt aduse la cunoştinţă. Cei nominalizaţi mai sus, la literele a., b. şi c., abuzează de fapt de încrederea inerentă funcţiei publice, iar asemenea fapte necinstite afectează direct, prin percepţia creată la nivelul opiniei publice, corpul profesional al magistraţilor şi pe cel al aleşilor locali.
PERICULOZITATEA UNOR ASEMENEA
15 Mar 2016

fapte este percepută acut în rândul opiniei publice, având efecte directe în rândul activităţii magistraţilor şi aleşilor locali, activitate ce nu poate fi dominată decât de domnia şi supremaţia legii. În speţă, prin folosirea funcţiei publice de mare prestigiu, reclamaţii au vândut încrederea publică acordată în temeiul mandatelor de magistrat şi ales local. Faptele descrise în sarcina reclamaţilor reprezintă veritabile sfidări la adresa ordinii de drept, mai ales deoarece primii doi fac parte din acele structuri specifice care prin instrumentele juridice puse la dispoziţie de normele juridice au obligaţia de riposta pentru stoparea şi combaterea infracţiunilor. În fapt, în cursul anului 2012 familia Gheorghe, compusă din soţ Mihai şi soţie Brînduşa-Elena, ambii magistraţi, au început şi au şi reuşit să termine un imobil, cu o suprafaţă desfăşurată de peste 200 metri pătraţi, pe terenul pe care îl deţineau în oraşul Bragadiru, tarlaua 66, parcela 280, judeţul Ilfov. Construcţia imobilului s-a făcut cu încălcarea flagrantă a legilor în vigoare, deoarece terenul nu a fost scos din regimul agricol (în scopul plăţii unor taxe mai mici la primăria Bragadiru), imobilul a fost construit fără autorizaţie de construcţie iar sumele necesare edificării imobilului nu se regăsesc în declaraţiile de avere ale celor doi magistraţi. Facem dovadă celor afirmate cu acte anexate la prezenţa plângere (declaraţii de avere ale celor doi magistraţi, deciziile de impunere pe teren).
IMOBILUL A FOST EDIFICAT
15 Mar 2016

extrem de rapid, deşi început în anul 2012 tot în cursul anului 2012 a fost deja terminat. Deoarece materialele utilizate la construcţia imobilului sunt identice cu cele utilizate la construcţia caselor din cartierul realizat de SC DOREMIT SRL, actualmente SC Confort Urban SRL şi aflat în vecinătatea terenului proprietatea familiei Gheorghe, (patronul respectivei societăţi a fost dat în urmărire generală dar care a reuşit să părăsească ţară, fiind informat de iminenta să arestare), va rugăm să dispuneţi verificarea suspiciunilor privind o posibilă primire de foloase necuvenite de către Gheorghe Mihai în schimbul exercitării influenţei sale că procuror în protejarea respectivului administrator de firma. Facem dovada celor afirmate cu poze care demonstrează identitatea materialelor folosite în edificarea respectivelor construcţii şi poziţionarea în imediată vecinătate a imobilului deţinut de familia Gheorghe, Mihai şi Brînduşa-Elena a respectivului cartier.
ULTERIOR FINALIZăRII
15 Mar 2016

construcţiei, în anul 2012, familia Gheorghe s-a mutat în imobil, unde locuieşte şi în prezent fără acte legale. Pentru a putea locui în condiţii decente în acel imobil au solicitat primarului Bragadiru, numitul Cimpoieru Vasile, să le asfalteze drumul privat de acces în imobil. Acesta a fost de acord şi a executat lucrarea de asfaltare, cu toate că drumul se află pe teren proprietate privată. Ca probă, anexăm la prezenta poze ale drumului asfaltat până la uşa imobilului. În schimb, există suspiciuni că Gheorghe Mihai a «protejat» anumite afaceri ale primarului Cimpoieru Vasile prin nelucrarea şi/sau casarea unor dosare penale care îl priveau direct. Facem dovada celor afirmate cu poze ale drumului privat de acces către imobilul deţinut de familia Gheorghe, Mihai şi Brînduşa-Elena. Tot pentru a putea locui în condiţii decente în imobil, familia Gheorghe s-a recordat la reţeaua de curent electric din zonă fără a încheia contractul obligatoriu de furnizare electricitate cu ENEL, contract care, de altfel, nici nu putea fi încheiat în lipsa documentelor ce atestau construcţia legală a imobilului şi regimul proprietăţii acesteia. Furtul de curent electric şi racordarea fără aviz la reţeaua electrică reprezintă şi ele infracţiuni. Facem dovadă celor afirmate cu poze ale cablului electric ce alimentează imobilul deţinut de familia Gheorghe, Mihai şi Brînduşa-Elena.
DE ASEMENEA,
15 Mar 2016

după cum este de notorietate publică, Gheorghe Mihai este membru al unei asociaţii declarată de utilitate publică, Asociaţia Marea Lojă Naţională din România. În cadrul respectivei asociaţii Gheorghe Mihai a deţinut calitatea de Maestru Venerabil al uneia dintre loji, calitate în care a strâns cotizaţii şi a efectuat plăti, în numele şi pentru membrii respectivei loji. Din consultarea declaraţiilor de interese, rezultă clar omisiunea de a declara apartenenţa sa la această organizaţie, ocazie cu care a încălcat prevederile exprese din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.
MAFIA IN FLOARE - COLABORARE
15 Mar 2016

IAR SOTIA CERBULUI DE LA COTROCENI , ESTE FATA LA UN FOST SEF DE SECURITATE DIN JUDET SIBIU . DIN ACEASTA CAUZA ZICE CA O ASCULTA SI PREDOMINA , ADICA STA DEASUPRA .RESTUL I-MI ESTE SCIRBA , SE SCAPA UNUL PE ALTU . IAR A EI SE FAC CA RECUPEREAZA BANI FURATI DE MILIARDE . CA SI CUM AI DA O BASINA INTRO STRECURATOARE SI INTREBI PRIN CE CAURA A IESIT . ????????
@MAFIA IN FLOARE....
15 Mar 2016

-:))))) ce expresie! N-am mai auzit - dat-ul bășinii prin strecurătoare?!! hahaha..demult n-am mai râs așa...și, cum e cu ”ascultatul”....și de ce o ascultă ”cerbul”? Fiindcă are coarne sau din pricina POZIȚIEI doamnei?! Iar dacă e așa cu spui, de unde știi matale? -:)))))))))
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray