2020-05-29 11:17

Mugur Isărescu: Un acord cu FMI ar fi benefic

 |  18:31
Mugur Isărescu: Un acord cu FMI ar fi benefic

Guvernatorul Băncii Naţionale consideră că un posibil nou acord cu FMI ar oferi un plus de credibilitate politicii economice a ţării noastre.

În plus, Isărescu consideră că acest acord ar trebui să fie concentrat pe problemele rămase nerezolvate, respectiv reformele structurale, scrie Mediafax.

"Un acord cu Fondul ar da un plus de credibilitate politicii economice a României. Cred că ne-ar ajuta şi în ceea ce priveşte finanţarea avantajoasă de pe pieţele internaţionale, probabil ar stimula procesele de reformă şi coeziunea mixului de politici. Nevoia de finanţare externă poate fi controlată, nu văd un acord axat pe problemele balanţei de plăţi, ci unul axat pe problemele rămase nerezolvate, pe reforme structurale", a declarat miercuri Isărescu, la briefingul după şedinţa Consiliului de Administraţie al BNR pe probleme de politică monetară.

El a precizat că toate aceste aspecte trebuie decise politic, mai ales în contextul alegerilor parlamentare de anul viitor şi al faptului că acordul va fi dus mai departe de noul guvern.

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a declarat marţi că România va cere în mod oficial FMI, în acest an, încheierea unui nou acord de împrumut, iar negocierile se vor concentra pe implementarea de reforme structurale şi nu pe deficitul bugetar.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-30

In legatura cu acest articol...

Ponta, despre un nou acord cu FMI: Nu ne trebuie linie de finanțare

România va cere oficial încheierea unui nou acord cu FMI
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine