2020-08-07 22:14

Mugur Isărescu: România începe anul 2013 fără a mai fi în grupul ţărilor cu un deficit fiscal excesiv

 |  10:40
Mugur Isărescu: România începe anul 2013 fără a mai fi în grupul ţărilor cu un deficit fiscal excesiv

România începe anul 2013 ieşind din gruparea ţărilor cu un deficit fiscal excesiv, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.

“În ceea ce priveşte sistemul fiscal, acesta a fost ţinut în limitele planificate.

Este o mare realizare, pentru că este an electoral, cu atât mai mult cu cât ajustarea din ultimii trei ani şi jumătate este masivă în cazul României, în termeni fiscali este de ordinul a 7-8 procente din PIB. Ca veteran, pot să vă spun că este una dintre cele mai mari ajustări pe care le-a avut România. Datorită acesteia şi realizărilor din acest an putem spune că încheiem anul 2012 şi începem anul 2013 cu o Românie ieşind din capitolul sau gruparea ţărilor cu un deficit fiscal excesiv. Este o realizare foarte mare “, a spus Isărescu.

Potrivit acestuia, unul dintre obiectivele pe care România le are în acest an nou 2013 este ca din punct de vedere fiscal să strângem şurubul.

“Va trebui să fim foarte chibzuiţi şi să ţinem dozajul de aşa manieră încât să nu mai fie nevoie cândva să mai strângem şurubul şi să spunem aşa dezlegarea să fie cât se poate de prudentă şi realistă. Asta înseamnă că ceea ce numim noi venituri disponibile la nivelul populaţiei va avea tendinţa de creştere şi devine o sursă a creşterii economice.

Cu acest activ, cu punerea în practică a reformelor structurale şi o mai bună absorbţie a fondurilor europene, România are şanse să aibă creştere economică importantă la anul, indiferent de ce se întâmplă în Europa”, a explicat guvernatorul BNR, potrivit Agerpres.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639585-10-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz