2019-12-08 18:15

NATIONAL BANK OF GREECE ar putea scoate la vânzare BANCA ROMÂNEASCĂ. Vezi care este planul grecilor

 |  20:29
NATIONAL BANK OF GREECE ar putea scoate la vânzare BANCA ROMÂNEASCĂ. Vezi care este planul grecilor

Al doilea grup bancar elen ca mărime, National Bank of Greece (NBG), care în România deţine Banca Românească, plănuiește să îşi vândă subsidiara de asigurări din Grecia, Ethniki, în 2017, şi ar putea renunța, în perioada următoare, și la alte active din Grecia și din țările din sud-estul Europei unde este prezentă.

Recent, NBG a fost de acord să vândă subsidiara sa din Bulgaria, United Bulgarian Bank, a patra bancă ca mărime din această țară, către belgienii de la KBC, într-o tranzacţie în valoare totală de 610 milioane de euro. Mai mult, în luna iunie, NBG a vândut filiala sa din Turcia, Finansbank, către Qatar National Bank, pentru suma de 2,7 miliarde de euro.

În regiune, pe lângă România, NBG mai are unități în Serbia, Macedonia, Albania și Cipru, iar directorul executiv al băncii, Leonidas Fragkiadakis, a declarat, potrivit Reuters, că vor urma și alte vânzări de active din străinătate, ca parte a unui amplu program de restructurare. NBG va miza pe piața internă pentru o întoarcere la profitabilitate, a explicat oficialul grec.

“Nu pot să spun care țări sunt vizate, dar plănuim și alte vânzări în viitor!”, a declarat Fragkiadakis, citat de Reuters.

În acest context, există în mod evident posibilitatea ca inclusiv Banca Românească să fie oferită spre vânzare de către grupul elen, zvonuri în acest sens existând pe piața bancară locală încă de la sfârșitul anului trecut.

NBG a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni la Banca Românească în anul 2003. Pe piața locală, grupul elen mai deține societatea de asigurare-reasigurare Garanta și  firma NBG Leasing.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray