2019-10-17 11:29

Ne așteaptă o nouă SCUMPIRE a energiei electrice. Vezi când se măresc facturile

 |  20:51
Ne așteaptă o nouă SCUMPIRE a energiei electrice. Vezi când se măresc facturile

Autorităţile anunţă scumpiri în cascadă la electricitate, care se adaugă la majorarea aprobată la 1 iulie. Prima modificare ar putea veni la 1 octombrie, iar la sfârşitul anului facturile se vor mai scumpi o dată, spune şeful ANRE, conform Digi24. De vină sunt preţurile de pe bursă, care continuă să crească şi se apropie de valorile istorice înregistrate la începutul anului.

Pe consumatorii casnici îi aşteaptă două noi scumpiri la electricitate. Cumulate, acestea ar putea ajunge la 10 procente faţă de preţul actual, majorat deja cu 8%, în medie, de la 1 iulie. Prima creştere vine din cauza preţurilor mari la care furnizorii sunt obligaţi să cumpere energia de pe bursă.

Nicolae Havrileţ, preşedinte ANRE: Va trebui să luăm în considerare de la 1 octombrie chiar o ajustare separată de programul de liberalizare care se încheie la 1 ianuarie anul viitor. Sigur, cel care pierde este consumatorul.

A doua creştere va veni la sfârşitul anului şi va fi de până în 5 procente, estimează ANRE.

Nicolae Havrileţ, preşedinte ANRE: În mod normal noi ne raportăm acum la preţul acesta crescut de 8%. Între preţul crescut cu 8% şi viitorul preţ pe care îl vom da, nu mai poate să fie o creştere aşa de mare de 8%. Suntem undeva sub 5%, ca şi estimare.

Astăzi energia electrică vândută pe bursă este de peste două ori mai scumpă decât anul trecut, tot pe 3 august. Preţul maxim azi este de 500 de lei pentru fiecare Megawatt oră, iar pentru energia livrată pe 4 august, preţul ajunge la 570 de lei per Megawatt oră.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-08-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray