2020-04-08 09:55

Normele de aplicare a noilor măsuri de combatere a evaziunii fiscale, adoptate

 |  16:41
Normele de aplicare a noilor măsuri de combatere a evaziunii fiscale, adoptate

Guvernula adoptat, vineri, normele metodologice de aplicare a noilor reguli privindcombaterea evaziunii fiscale. Premierul Emil Boc a afirmat că aceste normestabilesc, încă o dată, menţinerea cotei reduse de TVA la mai multe servicii.El a menţionat astfel cota de 9% pentru serviciile constând în permitereaaccesului în castele, case memoriale, muzee, monumente, grădini botanice şizoologice, târguri, expoziţii, evenimente culturale, cinematografe, pentrulivrarea de cărţi, manuale şcolare, ziare, reviste, pentru livrarea de protezeşi accesorii ale acestora, cu excepţia celor dentare, pentru livrarea deproduse ortopedice, pentru livrarea de medicamente de uz uman şi veterinar şipentru cazarea în sectorul hotelier.

Deasemenea, normele metodologice prevăd că TVA de 5% este menţinută pentruvânzarea locuinţelor cu o suprafaţă utilă de maxim 120 de metri pătraţi, pentrulivrarea de clădiri cu destinaţia de cămine de bătrâni şi de pensionari saupentru case de copii, pentru centrele de recuperare-reabilitare pentru minoricu handicap. Cota de TVA de 5% se menţine şi pentru vânzarea de clădiri, inclusiva terenurilor pe care sunt construite, către primării, în vederea atribuirii calocuinţe sociale cu chirie subvenţionată unor persoane sau familii a cărorsituaţie economică nu le permite accesul la o locuinţă în proprietate sauînchirierea unei locuinţe în condiţiile pieţii.

Ordonanţade combatere a evaziunii fiscale a fost publicată la finele lunii iunie înMonitorul Oficial, din actul normativ fiind eliminate prevederile iniţialereferitoare la aplicarea TVA pentru achiziţii intracomunitare şi accizele laproduse de lux.

Surseoficiale au declarat că Guvernul a decis să renunţe la aplicarea TVA pentruachiziţii intracomunitare şi reintroducerea accizelor la produse de lux, dupăce Comisia Europeană a atenţionat că aceste prevederi încalcă legislaţia UE.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-07-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine