2020-07-09 05:05

Noua lege a turismului: Proprietarii unităţilor hoteliere lăsate în paragină vor fi amendaţi

 |  11:14
Noua lege a turismului: Proprietarii unităţilor hoteliere lăsate în paragină vor fi amendaţi

Ministrul Economiei, Comerţului şi Turismului, Mihai Tudose, a declarat, că proiectul legii turismului, care va intra luni în dezbatere publică, prevede că proprietarii unităţilor hoteliere lăsate în paragină vor fi amendaţi.

Mihai Tudose a precizat, sâmbătă seară, la o întâlnire cu investitorii din turismul de pe litoral, desfăşurată la Năvodari, că toate modificările de legislaţie trebuie să răspundă cerinţelor investitorilor în turism.

"Acest eveniment este o încununare a unor eforturi, în ultimele luni, de colaborare între agenţi de turism şi partea guvernamentală. Este o adaptare a eforturilor guvernamentale şi a tot ceea ce înseamnă schimbarea legislaţiei în turism şi nu numai, şi în domeniul fiscal, modificări care să răspundă cu adevărat doleanţelor operatorilor din turism şi evident şi intereselor statului", a afirmat Mihai Tudose.

Ministrul Economiei a mai spus că noua lege a turismului prevede sancţiuni pentru cei care lasă unităţile hoteliere în paragină.

"Acel abuz de drept de proprietate, cu clădiri lăsate vraişte, cu obiecte care au fost la un moment dat în circuitul turistic, apoi abandonate, cu privatizări eşuate, de exemplu la Neptun-Olimp Hotelul Panoramic, luat, privatizat şi lăsat în paragină, lucrurile nu pot rămâne aşa la nesfârşit, strică tot ce este împrejur. Propunem la aceste obiective care au fost supuse unui proces de privatizare clauzele post-privatizare activate, revăzute toate contractele şi reluat procesul de privatizare, dreptul şi obligativitatea autorităţilor locale de a sancţiona pe cei care strică imaginea zonelor turistice prin lăsarea în paragină a proprietăţilor, iar, dacă autorităţile locale nu se implică, sancţionarea lor de către agenţiile statului", a precizat Mihai Tudose.

Ministrul a susţinut că proiectul legii turismului va apărea, luni, pe site-ul ministerului şi va intra în dezbatere publică. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz