2020-07-10 16:23

Noul proiect al Codului Fiscal. Nu mai creşte impozitul pentru maşinile cu motor mic. Celelalte majorări, rămân

 |  06:59
Noul proiect al Codului Fiscal. Nu mai creşte impozitul pentru maşinile cu motor mic. Celelalte majorări, rămân

Ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, a transmis miniştrilor, un nou proiect al Codului Fiscal, care nu mai prevede majorarea impozitului pentru maşini cu o capacitate cilindrică de până în 1.600 centimetri cubi. Celelalte majorări de taxe şi impozite au rămâns însă fără vreo modificare, au declarat surse oficiale, pentru Mediafax.

Potrivit noului proiect al Codului Fiscal, persoanele fizice care deţin clădiri cu o altă destinaţie decât cea de locuinţă vor plăti un impozit reprezentând până la 2% din valoarea impozabilă, iar impozitul pe maşini va fi majorat semnificativ, de două ori şi jumătate în cazul autoturismelor cu motorizări de până la 1.600 centimetri cubi, pentru motoare mai mari impozitul urmând însă să scadă.

Astfel, impozitul era prevăzut să crească de la 8 lei la 20 lei pentru fiecare 200 centimetri cubi în cazul autoturismelor cu motoare de până la 1.600 cm3 inclusiv. Proiectul mai prevede o creştere a impozitului de la 18 lei la 30 lei/200 cmc pentru maşinile cu o capacitate cilindrică cuprinsă între 1.601 cmc şi 2.000 cmc inclusiv.

Pentru autoturisme cu o capacitate cilindrică între 2.001 cmc şi 2.600 cmc inclusiv, impozitul va scădea însă, de la 72 lei la 60 lei/200 cmc, scăderea continuând şi pentru maşini cu motoare mai mari.

De asemenea, impozitele şi taxele locale vor fi indexate în continuare o dată la trei ani în funcţie de inflaţie, dar nu de către Guvern, ca în prezent, ci direct de primării. Mai mult, acestea vor putea fi majorate în fiecare an cu până la 50% faţă de acest nivel, comparativ cu nivelul maxim de 20% permis de normele actuale.

Ministerul Finanţelor a anunţat sâmbătă că a retras, la solicitarea premierului Victor Ponta, proiectele Codului Fiscal şi Codului de Procedură Fiscală, pentru ca acestea să fie analizate în cadrul Guvernului înainte de începerea dezbaterii publice.

Premierul Victor Ponta a sugerat luni seara că, impozitul ar putea să nu mai fie majorat pentru maşinile cu motoare mici. Totuşi, prim-ministrul a afirmat că primarii vor putea majora impozitele cu până la 50%, pentru autonomie locală şi că persoanele fizice vor fi taxate mai mult, similar firmelor, pentru clădirile nerezidenţiale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz