2020-07-03 16:07

Noul proprietar al combinatului siderurgic de la GALAȚI promite investiții de peste 200 de milioane de euro

 |  15:56
Noul proprietar al combinatului siderurgic de la GALAȚI promite investiții de peste 200 de milioane de euro

Antreprenorul la nivel internaţional în domeniul metalurgiei şi industriei, Sanjeev Gupta, preşedinte executiv al Alianţei GFG, din care face parte şi Liberty Galaţi, s-a angajat, joi, să investească peste 200 de milioane de euro în combinatul siderurgic gălăţean pentru a-l susţine să redevină o forţă majoră în industria siderurgică globală, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, Liberty Galaţi este cel mai mare combinat siderurgic integrat din România, cu 7.500 de angajaţi şi o capacitate de producţie de aproximativ 3 milioane de tone de oţel anual pentru clienţii din domeniul construcţiilor, naval, petrol, gaze şi energie eoliană. Volumul de producţie a crescut deja la peste 2,1 milioane de tone în acest an, de la aproximativ 1,7 milioane de tone în 2018. Liberty are planuri ambiţioase de a creşte nivelul de producţie la cel puţin peste 3 milioane de tone de oţel în următorii câţiva ani. Un prim pas în această direcție îl reprezintă noua linie de tăiere, inaugurată joi, în valoare de 3,5 milioane euro, care va genera o gamă complet nouă de produse pentru Liberty Galaţi.

„Sunt extrem de mândru să primesc mii de angajaţi calificaţi şi dedicaţi de la Galaţi în familia GFG. Ne-am angajat la un program de investiţii pe termen lung în România, la a face din combinatul de la Galaţi o rază de forţă şi prosperitate în regiune, până la proiecte specifice în sectoarele noastre principale de producţie de aluminiu, cupru, energie şi servicii bancare. Aşteptăm cu interes colaborarea îndeaproape cu grupul operativ al membrilor guvernului pentru a ne ajuta să contribuim în continuare la dezvoltarea combinatului, la bunăstarea economică a angajaţilor acestuia, a comunităţilor locale şi a României", a spus Sanjeev Gupta, citat în comunicat.

Liberty Galaţi a fost cumpărat la începutul lunii iulie, împreună cu alte şase unităţi de producţie siderurgică şi cinci centre de servicii din şapte ţări europene. Achiziţia, în valoare de 740 de milioane de euro, a făcut din Liberty Steel unul dintre primii zece producători de oţel la nivel mondial, cu excepţia Chinei, cu o capacitate totală de laminare de peste 18 milioane de tone, care acoperă o gamă largă de produse finite.

„Suntem foarte bucuroşi că ne-am alăturat familiei GFG şi mi-a făcut plăcere să lucrez cu Sanjeev şi echipa sa dinamică. Experienţa lor în industria siderurgică şi entuziasmul cu care ne-au ajutat au fost fantastice şi aşteptăm cu nerăbdare investiţiile şi expansiunea activităţii noastre pe viitor", a afirmat directorul general al Liberty Galaţi, Bogdan Grecu, după cum se arată în comunicat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-24Parerea ta...

ANONIM
21 Sep 2019

A promite nu costa nimic...a te tine de promisiune este o prostie...la fel a zis si Mittal
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz