2020-06-03 13:06

Noutăţi de pe autostrada A1 Lugoj-Deva

 |  21:40
Noutăţi de pe autostrada A1 Lugoj-Deva

Venirea primăverii, dar şi condiţii meteo destul de bune în lunile trecute - vreme destul de caldă şi ploi destul de puţine - au permis constructorilor celor trei loturi de pe Lugoj-Deva să imprime un ritm ceva mai alert lucrărilor la autostradă.

Pe lotul 2 al autostrăzii,de  la km 27.4 la km 56.2, respectiv de la  Traian Vuia şi până la limita judeţului Timis spre jud. Hunedoara, constructorul continuă lucrările de decopertare a traseului autostrăzii, dar execută şi lucrări de terasamente, umpluturi fundaţie, se execută primele podeţe metalice, devieri de drumuri, dar şi primii piloni foraţi - baza  viitoarelor infrastructuri ale culeilor şi pilelor overpassurilor. Au început deja şi primele lucrări de săpătura la viitorul nod rutier de la Margina.

Lotul 3 al autostrazii, de la km 56.2 la km 77.36, respectiv de la intrarea în jud. Hunedoara şi până la est de Dobra, la viitorul nod rutier de la Ilia, constructorul execută lucrări de terasamente - fundaţii ale autostrăzii, pe tronsonul Teiu-Lapugiu-Coşeviţa, au fost executate primele podeţe dreptunghiulare din beton armat monolit, iar la viitorul pod peste Mureş (cea mai mare lucrare de pe acest lot) la km 69.105, constructorul execută pilonii foraţi ai culeilor şi pilelor viitorului pod.

În sfârşit, pe lotul 4 al acestei autostrăzi,de la km 77.36 - la km 99.50, respectiv de la nodul Ilia, constructorul are parţial cele mai avansate lucrări de la km 77,36 la km 91.00, în zona localităţii Branişca, unde sunt terminate câteva tronsoane la nivel de asfalt binder, de asemenea, mai multe culei de overpass finalizate, iar la cea mai mare lucrare de artă de pe acest lot, viaductul peste DN7 şi calea ferată dublă, constructorul finalizează săpăturile pentru fundaţiile de culei, turnând stratul de beton de egalizare şi trasarea fundaţiei. Pe tronsonul de circa nouă km, de la km 91.00 la 99.500, la viitorul nod rutier Şoimus, unde va fi şi joncţiunea cu autostrada existentă, constructorul Deva-Sibiu, circa 123 km, constructorul va avea o porţiune foarte dificilă, cauzată de imediata apropiere a Mureşului, dar şi a drumului national DN76.

În conformitate cu fişele de proiect ale acestor trei loturi, termenul de finalizare pentru toată lungimea de 69.28 km este prevăzut pentru finele lunii mai 2016, realizabil, după părerea mea, şi datorită faptului că pe o lungime de peste o treime încă nu au demarat lucrările, doar cu o respectare extrem de riguroasă a graficului de eşalonare a lucrărilor, cu o mobilizare totală a antrepenorilor generali, dar şi a subantreprenorilor, ţinând cont că în cele 14 luni rămase până la finalizare, pot apărea perioade ploioase, care fac imposibile lucrări de terasamente, dar şi lunile de iarnă – ianuarie-februarie - anul viitor perioade în care unele lucrări nu sunt posibile, dar nu trebuie uitaţi nici timpii tehnologici la lucrările de beton monolit.

Pentru automobilişti, finalizarea acestei autostrăzi va însemna un important câştig de siguranţa rutieră, dar şi de timp (30-40 minute) având în vedere faptul că tronsonul actual al DN68 A este foarte circulat cu un traseu deosebit de expus accidentelor rutiere, de la Cosava şi până la Ilia, la intrarea în DN7, din cauza nenumăratelor serpentine şi mari diferenţe de nivel.

Marius Popovici, Timişoara, 13 aprilie 2015


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-04-15

Mai multe imagini:
Noutăţi de pe autostrada A1 Lugoj-Deva
zoom
Noutăţi de pe autostrada A1 Lugoj-Deva
zoom
Noutăţi de pe autostrada A1 Lugoj-Deva
zoom

Noutăţi de pe autostrada A1 Lugoj-Deva
zoom
Noutăţi de pe autostrada A1 Lugoj-Deva
zoom
Parerea ta...

ARON
17 Apr 2015

"Miron Mitrea(in puscarie), Anca Boagiu, Ludovic Orban, Ovidiu Silaghi, Dan Şova, Relu Fenechiu(in puscarie) şi în sfîrşit, ultimul pe listă, adus cu mari sacrificii de la Cluj pentru a completa galeria de incompetenţi de la transporturi, Ioan Rus ,au vînturat românilor hărţi cu Masterplanul de la Transporturi . De fiecare dată, COMISIA EUROPEANĂ le-a dat cu hărţile în cap, etichetîndu-i ca fiind incompetenţi...
R.S.E.
26 Apr 2015

Daca nu se termina autostrada A1 pana la 1.01.2018, iesim cu totii in strada si vom da jos toti mincinosii . Guvernul Ponta nu a facat mai nimic in afara de laude. Nu-l vad pana la anul premier din cauza minciunilor. Rus nu a aratat nimic, Si jurnalistii parca sunt dezorientati. La Autostrada Deva-Lugoj, lotul I incepe de la Lugoj. La toate portiunile este la fel., totul invers. Imi este scarba si rusine de acesti politicieni.
R.S.E
26 Apr 2015

Mai sunt 4 zile din aprilie si nu spuneti nimic de vreo deschidere, nici macar de cioturi de autostrazi. Cine mama dracului blocheaza bucati de 3,5 km, 6 km, sau 10 km de autostrada cu anii? Toti ministrii transporturilor de la hâhăitul basescu trebuie luati la socoteala si trimisi in * beciul domnesc*.
GAD
29 Apr 2015

intre Pitesti -Sibiu poate in 2020, restul optimistic 2017. vin alegeri deci vor taia iarasi investitiile pentru asistati si popi! sunt de acord cu iesitul in strada, toti ministrii sunt ori prosti or incompetenti
R.S.E
11 Mai 2015

Suntem deja in 11 Mai si nu scrieti de data cand se va da in folosinta loturile prevazute pentru luna aprilie ca sa fie date in exploatare.
R.S.E.
18 Mai 2015

Suntem in 18 mai si cei 6 km din lotul 2 Timisoara Lugoj si cei 10 km din lotul 1 Lugoj- Deva inca nu sunt dati in folosinta. Scrieti minciuni dupa minciuni.fara ca sa aveti rusine. Politicienii fura si mint, constructorii la fel si jurnalistii mituiti ii Lauda. Rusine la scara nationala.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine