2020-07-07 20:02

Numire controversată la vârful CFR SA

 |  14:01
Numire controversată la vârful CFR SA

La sfârșitul săptămânii trecute, cei cinci membri ai Consiliului de Administrație de la CFR SA - Mircea Jorj, Șerban Raicu, Marius Mihuţ Pițigoi, Niculae Viorel Crețu și Marian Octavian Şerbănescu, l-au desemnat pentru funcția de director general interimar pe Ion Gavrilă.

Acesta a ocupat până în prezent funcția de director general al Electrificare CFR SA, o filială a CFR SA, și acum va coordona activitatea companiei până la finalizarea procedurii de selecție, conform prevederilor OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice. Însă, numirea lui Gavrilă a fost una cu scandal și a născut numeroase controverse. Președintele Consiliului de Administrație, Mircea Jorj, nu a putut participa la această ședința și l-a împuternicit pe profesorul Șerban Raicu să-l reprezinte. Însă, declarația acestuia despre modul cum s-a desfășurat această ședință este una incredibilă. “La începutul ședinței ne-am trezit doar cu o singură propunere - Ion Gavrilă. Practic, nu am avut soluție pentru că propunerea a venit de sus, de la conducerea Ministerului Transporturilor, dar nu pot să va spun de unde. După primele discuții cu el mi-am dat seama imediat că nu este persoană potrivită pentru acest post. Nu mi-a inspirat încredere și cred că nu este omul potrivit, dar sper ca, în cel mult două luni, să numim un director general pe OUG 109/2011”, a precizat profesorul universitar Șerban Raicu, pentru PUTEREA.

Un alt membru al CA de CFR SA, Marius Mihuț Pițigoi, confirmă că Ion Gavrilă a fost singură propunere și spune că “o să vedem dacă a fost sau nu o soluție buna”. Referitor la faptul că ”propunerea a venit de sus”, ar trebui mers pe fir ierarhic şi logic. Astfel, cei doi reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor în AGA de la CFR SA sunt Adriana Kalapis - în prezent secretar general la Ministerul Comunicaţiilor, de unde a venit şi actualul ministru Lucian Şova, şi Daniel Căprărin. Deasupra celor doi se află secretarul de stat de la ALDE care răspunde de domeniul feroviar, Maria Magdalena Grigore, şi ministrul Transporturilor - Lucian Şova. Trebuie precizat că Ion Gavrilă locuieşte în Craiova, şi, potrivit informaţiilor noastre,  a fost susţinut pentru acest post de PSD Dolj.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-02-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz