2020-08-04 21:13

O companie din șase, afectată de atacuri informatice

 |  17:52
O companie din șase, afectată de atacuri informatice

O companie din șase a fost afectată de atacuri DDoS în ultimele 12 luni, industria de construcții, companiile IT și serviciile de telecomunicații fiind cu predilecție țintele atacatorilor, arată un studiu realizat de Kaspersky.

Majoritatea companiilor (79%) au spus că au fost atacate de mai multe ori, numărul atacurilor fiind, cel mai adesea, de minimum patru, conform studiului „Kaspersky Lab Riscuri de securitate IT pentru companii – 2016”.

Un atac de tip DDoS (Distributed Denial of Service) este încercarea de a indisponibiliza sau bloca, sub o avalanșă de date false, funcționarea legitimă a infrastructurii IT a unei companii.

Atacurile asupra companiilor se remarcă nu doar prin frecvență, ci și prin durată: 39% dintre atacuri au fost de scurtă durată, în timp ce 21% dintre companiile participante la studiu au spus că atacurile au durat mai multe zile sau chiar săptămâni. Ceea ce agravează efectul asupra reputației companiilor este fapul că, deseori, companiile află din surse externe că sunt ținta unui atac. În 27% din cazuri, companiile au aflat de la clienții lor despre un atac în curs, iar în 46% din cazuri, semnalul de alarmă a fost tras de o organizație terță, de audit – fapt deloc surprinzător, avînd în vedere că infractorii cibernetici atacă de obicei resurse externe cum sunt portalurile de clienți (40%), serviciile de comunicații (40%) și site-urile (39%), arată studiul realziat de furnizorul de soluții de securitate Kaspersky.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-09-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz