2019-11-13 00:04

O nouă situaţie de criză la ROMATSA

 |  18:30
O nouă situaţie de criză la ROMATSA

Fratii Ioan si Viorel Micula au pus poprire pe conturile ROMATSA. Compania a pierdut deja 4 milioane de euro, după ce oamenii de afaceri aveau de recuperat datorii de la stat.

9 septembrie, de atunci Romatsa nu a mai primit niciun ban din cauza acestei măsuri. Poprirea s-a pus pe data de 9 septembrie pe veniturile incasate de societate din taxele pe care le platesc companiile aeriene sa tranziteze tara noastra, precum si sa decoleze si sa aterizeze pe aeroporturile din Romania, arata Digi 24.

Sindicalistii companiei de control aerian sustin ca ROMATSA este o victima colaterala a procesului dintre statul roman si fratii Micula. Reprezentantii institutiei de stat au declarat ca au trimis deja oameni la Bruxelles pentru a reclama blocarea banilor, argumentand ca regia functioneaza doar pe baza fondurilor pe care le are in conturile din Romania.

Ministerul de Finante a confirmat faptul ca exista un act de executare silita a fondurilor ROMATSA, venit de la un executor judecatoresc din Belgia: "In data de 9 septembrie 2015, societatea Eurocontrol (organizatie internationala, care incaseaza, in numele unei persoane juridice din Romania - ROMATSA, sume pentru serviciile de navigatie aeriana prestate transportatorilor aerieni in spatiul aerian al Romaniei) a precizat ca a primit un act de executare silita de la un executor judecatoresc din Regatul Belgiei, prin care i se interzice sa plateasca vreo suma catre ROMATSA", se mentioneaza intr-un comunicat al ministerului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray