2020-04-08 09:51

O firmă americană va construi o fabrică de echipamente petroliere lângă Ploieşti

 |  15:39
O firmă americană va construi o fabrică de echipamente petroliere lângă Ploieşti

Lufkin Industries, furnizorul american deechipamente şi servicii pentru industria de petrol şi gaze, intenţionează săconstruiască, până în 2012, o fabrică în România, lângă Ploieşti. Investiţia seva ridica la suma de 126 milioane de dolari.

"Lufkin Industries anunţă intenţia de aconstrui o facilitate de producţie lângă Ploieşti. Unitatea va produceechipamente pentru diviziile Câmpuri Petroliere şi Transportul Energiei",se precizează într-un comunicat al companiei.

Uzina va fi construită pe un teren de 82 de acri(33 de hectare) şi va asigura, iniţial, puţin peste 300 de locuri de muncă.

Guvernul României, prin Ministerul FinanţelorPublice, va acorda companiei Lufkin fonduri pentru dezvoltare şi asistenţăfinanciară în valoare de 28 milioane de euro, sumă echivalentă cu aproape 30%din costul facilităţii.

"Operaţiunea din România reprezintă un pasimportant în strategia noastră de a ne extinde geografic. Această operaţiune neva îmbunătăţi poziţia pe pieţele în creştere din emisfera estică. Afacerea dinRomânia va servi ca un hub strategic destinat pieţei europene şi pentru afacilita exporturile către Rusia, Asia Centrală, Africa de Nord, OrientulMijlociu şi Asia de Est. Localizarea operaţiunii în România aduce multeavantaje. În plus, România asigură pentru Lufkin acces la sursele locale dematerii prime", a declarat directorul general al Lufkin Industries, JazGlick.

Ministrul finanţelor, Sebastian Vlădescu, vede înaceastă afacere o oportunitate pentru dezvoltarea economică a României deoareceva crea locuri de muncă, va transfera tehnologie modernă şi va stimulaexporturile către zona Eurasia, Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, utilizând,totodată, resursele naturale ce vor aduce venituri la bugetul de stat.

"Vedem în decizia Lufkin un semn de încredereîn economie şi forţa de muncă şi în tradiţia României din sectorul energetic",a declarat Sebastian Vlădescu.

Compania Lufkin vinde şi asigură servicii, printrealtele, pentru unităţi de pompare destinate exploatărilor petroliere şi de gazenaturale, sisteme automate şi elemente de transport al energiei electrice.Lufkin deţine uzine în SUA, Argentina şi Franţa şi are peste 2.800 de angajaţila nivel mondial.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-02-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine