2020-02-23 10:36

OMNIASIG este pregătită financiar pentru plata despăgubirilor în cazul unor catastrofe naturale

 |  16:22
OMNIASIG este pregătită financiar pentru plata despăgubirilor în cazul unor catastrofe naturale

„Protecția asiguraților este obiectivul prioritar al companiei noastre. OMNIASIG VIG are capacitatea financiară necesară pentru a-și onora integral obligațiile de plată asumate prin contractele de asigurare încheiate, chiar și în situații de producere a unor evenimente extreme (catastrofe naturale sau orice alte tipuri de evenimente majore)”, a declarat Mihai Tecău, Președinte Directorat OMNIASIG Vienna Insurance Group.

Conform rezultatelor raportului exercițiului Balance Sheet Review–BSR publicat în cursul săptămânii trecute de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, compania OMNIASIG îndeplinește atât cerințele de solvabilitate conform cadrului legislativ curent, cât și al celui viitor – regimul Solvabilitate II – care va intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2016.

În ceea ce privește scenariile specifice de asigurare testate în cadrul acestui exercițiu, OMNIASIG precizează că acestea nu evaluează efectele producerii catastrofelor naturale în mod individual – cutremur, respectiv inundații –, ci sunt scenarii combinate care includ și alte tipuri de ipoteze (de exemplu, intrarea în incapacitate de plată a reasigurătorilor, creșterea diverselor costuri asociate daunelor).

Conform unui comunicat al companiei, OMNIASIG este protejată printr-un program de reasigurare complex, cu o limită totală care este superioară daunei maxime care ar rezulta în urma producerii unui eveniment extrem de catastrofă naturală. Acest contract este inclus în programul de reasigurare conceput de compania-mamă, Vienna Insurance Group, pentru toate companiile din grup și care, pentru evaluarea expunerii, utilizează cele mai avansate modele de simulare disponibile pe plan internațional. Conform modalității în care este concepută această protecție, reasigurătorul contractului de reasigurare încheiat de OMNIASIG este VIG Re (rating A+/stabil acordat de Standard & Poor’s), însă cea mai mare parte a riscurilor preluate sunt mai departe transferate pieței externe de reasigurare prin contracte de retrocesiune, cu parteneri (reasigurători) atent selecționați, conform politicii de securitate foarte stricte adoptate la nivel de grup.

În cazul OMNIASIG, riscurile de cutremur sau inundație nu indică vulnerabilități potențiale, conform raportului publicat, raportul evaluatorului extern chiar subliniind faptul că OMNIASIG VIG are expunere netă redusă la riscurile de catastrofă naturală tocmai datorită protecției – aproape integrale – prin reasigurare. Expunerea rămasă în reținerea OMNIASIG comparată cu expunerea inițială care decurge din polițele de asigurare încheiate demonstrează, de asemenea, eficiența programului de reasigurare.

În acest context, OMNIASIG consideră că scenariul de intrare în incapacitate de plată a reasigurătorilor – ca parte componentă a scenariilor specifice de asigurare testate – este unul extrem, cu probabilitate de realizare extrem de redusă, iar rezultatele testului de stres trebuie interpretate în acești parametri.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-07-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine