2019-10-21 13:31

Orange, Telekom și Vodafone România AVERTIZEAZĂ Guvernul Dăncilă: „OUG 114/2018 conţine prevederi FĂRĂ PRECEDENT la nivel european și va afecta grav domeniul telecom!”

 |  14:49
Orange, Telekom și Vodafone România AVERTIZEAZĂ Guvernul Dăncilă: „OUG 114/2018 conţine prevederi FĂRĂ PRECEDENT la nivel european și va afecta grav domeniul telecom!”

Guvernul intenţionează să colecteze de la operatorii telecom 100 de milioane de euro, din taxa anuală de 3% din cifra de afaceri, prevăzută în OUG 114/2018, iar acest lucru înseamnă că aceste sume nu vor mai fi investite în dezvoltarea de reţele şi noi servicii de telecomunicaţii din România, avertizează membrii Asociaţiei Operatorilor Mobili din România (AOMR), respectiv Orange, Telekom şi Vodafone România, într-un comunicat de presă.

„Membrii AOMR au solicitat Guvernului României şi celorlalte instituţii iniţiatoare măsuri de corecţie a documentului, absolut necesare pentru evitarea destabilizării industriei. În plus, am semnalat autorităţilor mai multe prevederi care încalcă normative la nivel european sau care intră în conflict cu prevederi ale legislaţiei naţionale. Astfel, taxa anuală de 3% din cifra de afaceri reprezintă aproximativ 100 de milioane euro, pe care Guvernul României intenţionează să le colecteze de la operatori şi care nu vor mai fi investite în dezvoltarea de reţele şi noi servicii de telecomunicaţii din România. Acest lucru se petrece chiar în anul în care operatorii mobili trebuie să suporte cheltuieli semnificative pentru spectrul de frecvenţe 5G şi să declanşeze investiţii de anvergură în reţelele 5G. În acelaşi timp, preţurile minimale pentru alocarea de spectru 5G au fost stabilite prin această Ordonanţă la un nivel exagerat de mare, în contradicţie cu prevederile Directivei 2002/20/CE şi cu mult mai ridicat decât în celelalte state europene", susţin membrii AOMR. În viziunea Asociaţiei profesionale, conform Strategiei Naţionale 5G, statul român ar trebui să intre într-un parteneriat cu sectorul privat care să faciliteze extinderea reţelelor de telecomunicaţii fixe şi mobile, absolut obligatorii pentru servicii 5G de succes. "Constatăm, însă, că OUG 114/2018 conţine prevederi fără precedent la nivel european, care instaurează un regim de sancţiuni atât excesive, cât şi discriminatorii pentru companiile telecom faţă de companiile din alte industrii, descurajând astfel extinderea şi modernizarea reţelelor de comunicaţii. În concluzie, măsurile impuse prin OUG 114/2018 vor epuiza resursele financiare ale sectorului de comunicaţii mobile, în detrimentul investiţiilor necesare pentru dezvoltarea reţelelor. Având în vedere toate motivele menţionate (...) solicităm Executivului să anuleze prevederile OUG 114/2018 referitoare la comunicaţiile electronice", subliniază AOMR.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray