2020-04-05 17:20

Orice pretext e bun pentru a aduce mai mulţi bani la buget. Boc analizează impozitarea suplimentară a averilor mari, conform propunerii UNPR

 |  19:27
Orice pretext e bun pentru a aduce mai mulţi bani la buget. Boc analizează impozitarea suplimentară a averilor mari, conform propunerii UNPR

Guvernullucrează la un proiect care porneşte de la propunerea UNPR şi care prevedeimpozitarea suplimentară a averilor mari, considerând că aceste averi nu suntimpozitate la valoarea reală, a declarat, luni, premierul Emil Boc. "Avemîn analiză un proiect care porneşte şi de la propunerea UNPR, pentruimpozitarea averilor mari, foarte multe averi probabil nu sunt impozitate lavaloarea reală. Propunerea UNPR este o bază de pornire, există şi alte varianteîn lucru", a spus Boc, la postul public de radio. El a arătat că proiectulse află în stadiul tehnic de pregătire la Ministerul Finanţelor şi că efectulprognozat este asigurarea unor venituri importante la buget.

Preşedinteleexecutiv al UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, la finele lunii iunie, căformaţiunea sa a expus în coaliţia de guvernare propunerea privind introducereaimpozitului pe averile afişate, el precizând că progresiştii sunt convinşi căvor fi sprijiniţi în adoptarea acesteia. Oprea a menţionat că BPPN al UNPR adecis, miercuri, ca grupurile sale parlamentare să depună o iniţiativălegislativă în acest sens, aceasta urmând a fi depusă la Parlament cel maitârziu pe 1 septembrie, când începe următoarea sesiune parlamentară, în cazulîn care nu va exista o seisune extraordinară dedicată altor subiecte.

Acumo săptămână, UNPR a anunţat că a finalizat proiectul de lege privindintroducerea taxei de solidaritate, actul normativ stipulând că această taxă vafi plătită de persoanele fizice care deţin locuinţe, terenuri, avioane,elicoptere şi ambarcaţiuni a căror valoare însumată depăşeşte 450.000 de euro."Persoanele fizice care deţin bunuri imobile constând în locuinţe sauterenuri, precum şi bunuri mobile constând în avioane, elicoptere, ambarcaţiunisau autoturisme, a căror valoare însumată este mai mare de 450.000 de euro vorachita, anual, o taxă de solidaritate în cunatum de 1% din valoarea totală aacestora, care se face venit la bugetul de stat", stipulează primularticol al propunerii legislative.

Proiectulprevede, totodată, ca, în cazul în care valoarea totală a bunurilor mobile şiimobile este mai mică de 450.000 de euro, să se taxeze doar bunurile imobile acăror valoare individuală este mai mare de 300.000 de euro, precum şi bunurilemobile a căror valoare individuală este mai mare de 50.000 de euro, caz în caretaxa de solidaritate ar fi de 0,5% din valoarea bunurilor.

Preşedinteleexecutiv al UNPR, Gabriel Oprea, a apreciat că impozitul pe averea afişată arputea aduce, anual, la bugetul de stat, între 2 şi 3 miliarde de euro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-08-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine