2019-12-14 07:50

Pace socială la Ford Craiova, chiar dacă angajaţii sunt nemulţumiţi. Noul Contract colectiv de muncă a fost semnat

 |  17:36
Pace socială la Ford Craiova, chiar dacă angajaţii sunt nemulţumiţi. Noul Contract colectiv de muncă a fost semnat

Sindicatul Ford a semnat un nou Contract colectiv de muncă, valabil pentru anii 2016-2017, au anunţat, pentru ziarul PUTEREA, sindicaliştii. Noul Contract colectiv de muncă (CCM), valabil doi ani, prevede ca nivelul veniturilor salariale totale să fie aproape la nivelul celor de anul trecut. Dar rezultatul negocierilor nu i-a mulţumit pe sindicalişti. Acest aspect poate fi însă tardiv, având în vedere că CCM a fost înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM). Sindicaliştii nu exclud însă noi perioade de şomaj tehnic, din cauză că producţia depăşeşte cu mult cererea.

Conducerea Ford spunea la sfârşitul lunii ianuarie că sprijină anumite modificări ale Contractului colectiv de muncă, menite să ajute fabrica de la Craiova să devină mai competitivă și mai eficientă. "Compania noastră sprijină anumite modificări cheie ale Contractului colectiv de muncă, menite să ajute fabrica de la Craiova să devină mai competitivă şi totodată mai eficientă. Aceste modificări corecte şi oneste pe care compania noastră le-a prezentat Sindicatului sunt destinate să plaseze fabrica de la Craiova într-o poziție puternică în ceea ce privește viitorul sau în sistemul global de producţie Ford”, afirmau atunci oficialii Ford România.

Director general nou

Pe de altă parte, fabrica Ford din Craiova are, din luna ianuarie, un nou director general, John Oldham, cu o experienţă de peste 35 de ani la Ford Marea Britanie şi Ford Europa, şi care din 2015 ocupa funcţia de asistent director de producţie la Ford România. Oldham îl înlocuieşte în funcţie pe Jan Gijsen, care s-a ocupat de operaţiunile Ford din România în ultimii cinci ani şi care a fost numit director al Diviziei de Transformare Europeană în Producţie al Ford Europa.

La acel moment, Attila Szabo a fost numit director general al Companiei Naţionale de Vânzări Ford România, cu sediul la Bucureşti, înlocuindu-l pe Valerio Brenciaglia, care a fost numit director al Diviziei de Relaţii cu Clienţii în cadrul Ford Italia. Ford a înfiinţat Compania Naţională de Vânzări din România în august 2010, la doi ani după ce a preluat uzina din Craiova, unde compania a investit până acum peste un miliard de euro în producţia de motoare şi vehicule, transformând astfel fabrica într-una din cele mai moderne şi competitive facilităţi de producţie pe care compania le deţine în prezent.

În decembrie 2015, Ford a sărbătorit producţia a un milion de motoare EcoBoost de 1 litru, produse la fabricile din Craiova şi Koln.

Ford, al doilea mare producător auto din SUA, a obţinut anul trecut un profit înainte de taxe de 10,8 miliarde de dolari, cel mai ridicat din istoria sa de 111 ani. Pentru acest an, Ford se aşteaptă ca profitul înainte de taxe să fie egal sau mai ridicat decât cel de anul trecut. Livrările Ford pe piaţa europeană au crescut anul trecut cu 11%, la 1,3 milioane de vehicule, în timp ce în China vânzările au înregistrat un avans de 3%, la 1,1 milioane de unităţi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-15Parerea ta...

MARIAN
17 Feb 2016

Sa faca Van-ri si mini Van-uri in Ro , autobuze , troleibuze si etc , ca d'alea nu produce nimeni in Ro.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray