2020-06-04 06:53

Parcare de 8,7 milioane de euro la Stadionul Naţional

 |  19:17
Parcare de 8,7 milioane de euro la Stadionul Naţional

Proiectul parcării de 8,7 milioane deeuro care va fi construită, în 2011, lângă viitorul Stadion Naţional dinCapitală a fost aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Parcareavaavea1.300de locurişi va fi supraterană, cu parter, trei etaje şi înălţimea de 13,5metri. Suprafaţa construită la sol va fi de 7.500 de metri pătraţi, iarsuprafaţa construită desfăşurată va fi de 32.040 de metri pătraţi. În spaţiul celor patru niveluri aleparcării vor fi amenajate şi terenuri de sport, alei carosabile, rampecarosabile, scări şi lifturi. Construcţia va fi deschisă, fără încălzire, iarspaţiul terasei va fi folosit ca parcare în aer liber.

Construireaunei parcări de asemenea dimeniuni este necesară pentru acreditarea şidesfăşurarea de competiţii europene, în condiţiile în care România a specificatUEFA că vrea să găzduiească finala Europa League din anul 2012, se arată înstudiul de fezabilitate. Edilii spuncă, până în decembrie, vor fi terminate lucrările de finisaj şi instalaţii laStadionul Naţional, în condiţiile în care infrastructura stadionului estefinalizată. În primăvara lui 2011 vor fi montate acoperişul retractabil şiscaunele şi va fi încheiată amenajarea gazonului.

StadionulNaţional va fi practic terminat la sfârşitul lunii mai 2011, iar în iunie-iulievor fi făcute teste în vederea recepţionării lucrării. În august 2011, stadionul va putea găzdui meciul amical deinaugurare, în care România ar urma să întâlnească Argentina, potrivitprimarului general Sorin Oprescu.

ReprezentanţiiFederaţiei Române de Fotbal (FRF) spun că tratativele pentru organizareaacestui meci, purtate cu forul similar din Argentina, sunt într-o fazăavansată.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-01-17Parerea ta...

TEODOR
18 Noi 2010

Stand stramb si judecand drept,Oprescu are alta solutie?Nu!Daca UEFA asa cere,nu-i ramane decat sa se conformeze!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine