2020-07-04 01:31

OUG 114: Analiștii economici susțin că ne aflăm într-o situație anormală

 |  21:49
OUG 114: Analiștii economici susțin că ne aflăm într-o situație anormală

Pensionarii vor putea fi în continuare şi salariaţi la stat, iar momentan indemnizaţiile demnitarilor, de hrană şi de merit, nu vor fi îngheţate, deşi Guvernul şi-a angajat răspunderea în Parlament pe aceste măsuri prevăzute de Ordonanţa 114. PSD le-a atacat la Curtea Constituţională, aşa că intrarea lor în vigoare se amână.

Toate măsurile decise de Guvern prin asumarea răspunderii pe Ordonanța 114 se amână până când Curtea Constituțională va da un răspuns la sesizarea PSD.

Este vorba despre reducerea sporului pentru condiții periculoase, înghețarea indemnizațiilor, interzicerea detașărilor și cea a cumulului pensiei cu salariul.

În schimb, potrivit unor surse, PSD ar fi renunțat să mai atace la Curte bugetul pentru că nu a găsit un motiv întemeiat din punct de vedere constituțional. Ceea ce înseamnă că, teoretic, bugetul ar intra în vigoare pe 6 ianuarie.

Social-democrații spun că, în principiu, sunt de acord cu interzicerea cumulului pensiei cu salariul, dar aceasta trebuie să se facă în mod constituțional, după o analiză aprofundată. În plus, ei reclamă că angajarea răspunderii pe Ordonanța 114 încalcă legea fundamentală.

Analiștii economici susțin că ne aflăm într-o situație anormală.

Săptămâna trecută, Guvernul și-a angajat răspunderea pe legile bugetului și pe cea privind modificarea Ordonanței 114 tocmai pentru a grăbi intrarea în vigoare a acestora.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz