2020-01-21 18:38

Peste 80 de tone de LEGUME şi FRUCTE au fost confiscate şi distruse în urma acţiunii DEMETRA

 |  14:14
Peste 80 de tone de LEGUME şi FRUCTE au fost confiscate şi distruse în urma acţiunii DEMETRA

Peste 80 de tone de legume şi fructe, între care 23 de tone de ceapă uscată din Polonia şi 200 de kilograme de usturoi din China, au fost confiscate în cadrul acţiunii „Demetra”, prin care se verifică circuitele de comercializare a legumelor şi fructelor. Acţiunea se află sub coordonarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor anunţă că începând de joi au avut loc mai multe controale la nivel naţional pentru depistarea reziduurilor de pesticide din legumele şi fructele provenite atât din comerţul intracomunitar, cât şi din import.

Inspectorii sanitari-veterinari au verificat toate mijloacele de transport sigilate de către inspectorii ANAF. Până acum au fost controlate 430 de mijloace auto destinate transportului de legume-fructe şi 3 depozite. Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicare 31 de sancţiuni în valoare totală de 602.200 de lei.

A fost reţinută oficial şi dirijată către neutralizare o cantitate de 81,35 tone de legume şi fructe, între care 23 de tone de ceapă uscată din Polonia, 10 tone de morcovi din Ungaria şi Serbia, 23,04 tone de mere din Polonia, 200 de kg de usturoi din China, - 6,45 tone de cartofi din Polonia, 1,82 tone de ciuperci din Polonia, 6,78 tone de roşii din Spania, 2,2 tone de vinete din Spania, 7,8 tone ardei gras din Spania şi 60 de kg de roşii din Grecia.

Printre neconformităţile sancţionate,Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor menţionează lipsa documentelor sanitare veterinare, iginenă necorespunzătoare, lotizare necorespunzătoare (depăşirea capacităţii de depozitare), mijloace de transport necorespunzătoare, lipsa elementelor de identificare (etichetare necorespunzătoare) şi lipsa autorizaţiei de funcţionare a depozitului de destinaţie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-14

In legatura cu acest articol...

Operaţiunea DEMETRA pune în PERICOL aprovizionarea cu legume şi fructe a românilor




Parerea ta...

ANTIMAFIA
15 Apr 2019

si in mafia petro cand intrati?jaful pe care il face petrom omv lukoil rompetrol mol gazprom la pretul la benzina si motorina nu exista nicaieri in lume.cea mai mare crestere de pret din lume la benzina si motorina a acestor grupuri de crima organizata din domeniul petro.teodorovici a mintit cu nerusinare privind reducerea supraacizei la benzina .de la 4,65 ron /l inainte de reintroducerea supraacizei la 5,6 acum pretul unui litru de benzina.un jaf organizat pe fata.dementul de misa a distrus stabilitatea preturilor la ordinul expres al fmi si al mafiei din ministere.de ani de zile aceeasi nenorociti care misuna prin guvernul tarii inventeaza taxe si impozite sa -si umple burdihanele .paraziti ordinari nu mai scapa lumea de voi.
Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE


STARBAG




Saray